Deel dit artikel
-

HP krijgt 123inkt nu wel op de knieën

123inkt moet de verkoop of levering van originele HP-cartridges zonder originele buitenverpakking staken en gestaakt houden, zo heeft de Rechtbank Den Haag bepaald. Daarmee begint een nieuw hoofdstuk in de jarenlange ruzie tussen beide bedrijven.

De binnenverpakking bestaat bij inktcartridges uit geseald plastic folie dat de cartridge beschermt tegen lekken en verdamping. De buitenverpakking van de inktcartridges is een kartonnen doos.

Op de (binnen- en buitenlandse) webshops van 123inkt zijn ook dit jaar nog verschillende typen HP-inkt- en lasercartridges aangeboden onder de vermelding ‘Dit betreft een milieuverpakking. Zonder overbodig plastic en karton”.

HP heeft de webshop erop gewezen dat het zich schuldig maakt aan merkinbreuk, onrechtmatig handelen en een oneerlijke handelspraktijk. Voor de gebruiker van de cartridge zou essentiële informatie ontbreken en afbreuk worden gedaan aan de merk- en productbeleving.

123inkt.nl is na de sommatie HP-cartridges zonder originele (buiten)verpakking blijven verkopen. De rechter oordeelt nu dat de originele verpakking essentiële informatie bevat en niet zomaar verwijderd mag worden. Alleen al aan proceskosten moet door 123inkt 21.207 euro worden betaald. De webshop kan nog in beroep gaan.

Het is niet de eerste keer dat HP en 123inkt de juridische degens kruisen. 123inkt is al jaren een luis in de pels van HP omdat het goedkopere cartridges voor HP printers verkoopt. En HP juist aan die relatief dure cartridges geld verdient.

Het Amerikaanse technologiebedrijf dagvaardde 123inkt.nl voor het eerst in december 2014, maar wat de techreus ook probeerde, bij de rechter ving HP telkens bot. In 2019 strandde de (patent)ruzie bij de Hoge Raad. HP gaf meer dan een half miljoen euro aan advocaatkosten uit en moest ook de advocatenkosten van 123inkt.nl vergoeden.

Kort hierna besloot HP om de goedkopere huismerkcartridges van 123inkt in 25 verschillende modellen HP Officejet printers met een firmware update te blokkeren.

Nog datzelfde jaar kreeg HP van het Hof een tik op de vingers van een in september 2016 wereldwijd doorgevoerde blokkade van huismerk cartridges. Het Hof Amsterdam oordeelde dat HP aansprakelijk is voor geleden schade van klanten van die cartridges.

Een dezer dagen werd opnieuw bekend dat een aantal HP printers niet meer werkt als de inktpatronen niet door HP goedgekeurd zijn. HP geeft als argument dat de ‘vreemde’ patronen een makkelijker doelwit zijn voor malware-aanvallen.

HP laat weten dat het voor gebruikers nog steeds mogelijk is om de blokkeerfunctie uit te zetten in de printerinstellingen. Op deze manier wil het Amerikaanse bedrijf mogelijk nieuwe rechtszaken ontlopen.

Deel dit bericht

85 Reacties

Wheelboy

Das nou een van de redenen dat ik geen hp printer koop. Ooit meegemaakt originele cartridge mee genomen uit de us waren stuk goedkoper zat een regio beveiliging op!! Die kon je toen met typex uitschakelen gaat nergens over . Heb een brother zonder chip 9 euro voor set kwijt ipv 50 . Inkt blijft afzetterij

Hans

124inkt… ja als je 20 keer 123 geschreven hebt wil je ook wel eens iets anders ;-0

Gerard

Als klant was ik het jarenlange gedoe met dure en halfvolle HP cardridges helemaal zat … Met updates probeerde HP je het leven ook nog eens zuur te maken. Dus NOOIT meer een HP product.

Johan

Zoo, daar was ik niet van op de hiogte. Nooit HP gehad maar die komt er nu zeker ook nooit. Als er geen huismerk cartridge beschikbaar is voor een printer dan valt die sowieso af. het gaat het om inkt, simpele inkt waar niemand extra voor wilt betalen omdat er een dure merknaam op staat.

Chris

Ooit was ik grote voorstander van HP, maar sinds enkele jaren ben ik het moe. Het gaat zelfs zover dat het niet bij printers blijft van dit merk. Ik ban het gehele merk. Ben nochtans actief in de computer wereld. Maar nooit raad ik een klant HP aan, niet voor printer, maar ook niet voor laptop of desktop van HP. Aan mij en mijn klanten verdient dit merk geen cent.

Lesley H.

Had jaren lang HP. Steeds Inkjet. Continu opgedroogde koppen.
Dacht dan doe ik het goed, dure HP A3 printer met 6 cartridges: het ding weigerde zwart wit te printen als de cyaan op was!
Dan maar bmerk inkt, werkt de hele printer niet meer: HP blokkeerde iedere cartridge die erin zat zelfs HP, alles nieuw kopen voor printen.

En iedere nieuwe Windows was nieuwe printer halen.

Oki netwerkprinter gehaald, nooit meer een probleem. Toner spotgoedkoop, print er ruim een jaar mee nooit opgedroogde cartridges meer.

Richard

Ook ik ben helemaal klaar met HP. Bij nieuwe printer een proefabonnement gehad op cartridges. Ivm weinig gebruik printer het proefabonnement stop gezet. Gevolg niet meer kunnen printen met de volle cartridges, aangezien deze worden geblokkeerd. Voor mij geen HP printer meer.

Peter 't Lam

die huismerk cartridges van 123 inkt is waardeloze rommel.
bij ons gingen ze na veel te weinig afdrukken al vage vlekken vertonen.
vervolgens besteld je originele HP bij 123 en dan word je gebeld dat je beter het huismerk kan kopen, want bla bla bla.
waarom zet je dan originele cartridges in je webshop als je je ze niet wil verkopen??
voor mij gewoon originele, langere levensduur en betere kwaliteit.
prijs per afdruk is dan onder aan de streep voor origineel goedkoper

WD - Priver

Ooit was HP een prima merk. Maar dat is minstens 20 jaar geleden.
Inkjet: voorraadje aangesproken, zelfde computer, zelfde printer; doen het niet, oude datum.
Laserjet van HP was het summum. Twee all-in-ones gehad: geldverspilling!
Over op Brother: probleemloos en voordelig.

Gerrie

Eindelijk originele cardridges van HP, bij 123inkt heeft mij dit al twee LaserJets gekost en drie dure reparaties.
Goedkoop is niet altijd de oplossing.

Ton

Was jaren lang een fervent HP printer gebruiker. Toen dat idiote geneuzel mbt update printer software kwam en blokkade van geen originele cartridges, ben ik als een speer naar Bother printers over gegaan.
Nooit zal ik nog 1 cent aan HP spanderen.

Dirk sluis - Stamps-dns

sinds wij nu HP laser printers hebben.moet ik toegeven dat alleen dr originele HP cardridges werken .die van 123inkt dus niet.wel voor Canon en Brother..

JW Roskam

de 123 inkt is absoluut niks mis mee. met HP is heel veel mis. ik koop al jaren de cartridges van 123inkt. een absolute aanrader. nog nooit 1 probleem mee gehad. ik gebruik de laatste jaren een brother printer, 123 cartridges er in en printen maar. HP heb ik dus ook gehad. het is troep, nog niet eens waard om nieuw in de kringloop te zetten. bagger zooi. HP was bij mij een zeer slecht HoogtePunt

Bert de Printer - altijdprinten

bij de goedkopere HP printers is het een inmens gedoe om steeds de firmware updates te passeren en daarmee compatible of hervullen cartridges te kunnen blijven gebruiken. Overigens is Epson met de filmwereld truc begonnen. Voor de grotere en snellere HP inktprinters zoals de Officejets en Pagewide printers zijn dure maar goed werkende oplossingen. Voor bedrijven die veel printen en geef fijnstof bommenwerpers in huis willen en ECO vriendelijk willen zijn is er een zeer goedkoop koop danwel huur oplossing. ja en zonder HP gezeik.

Gniffel

Volkomen logisch dat hp dit doet. Negatieve berichten over hp, maar veel van die klachten komen er op neer dat men de technologie niet begrijpt. Inkt heeft nu eenmaal een beperkte houdbaarheid. Inkt kost weinig, je betaalt voor de technologie in de cartridge. De printers worden onder kostprijs verkocht, de winst zit op de supplies. Als je liever goedkope cartridges wil, kwaliteit niet belangrijk vind, koop dan gewoon cartridges via Aliexpress. Maar als ze niet werken, dan ligt dat aan de cartridges en niet aan de printer.

Patrick

Een jaar terug HP all in one desktop gekocht. Sinds dit voorjaar steeds problemen met plotseling uitvallen van de PC. Na eigen onderzoek (na vele vruchteloze pogingen om hulp te krijgen bij HP) PC teruggezet naar fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd. Daarbij moesten ook de drivers voor mijn HP Officejet opnieuw worden geïnstalleerd, gevolg: blokkade firmwareupdates op printer wordt bij installeren van de drivers automatisch overruled, dus alleen nog gebruik van HP cartridges mogelijk, of wellicht zelfs een geheel onbruikbare printer. Uiteindelijk zelf uitgevonden dat een nieuwe voeding de oplossing was van het probleem met de PC. De helpdesk van HP is een drama. Bericht met gedetailleerde vraag plaatsen in Messenger, dan telkens na zo’n 12 uur of langer het verzoek ontvangen om binnen 30 minuten te reageren en het probleem te omschrijven. Volgt binnen die tijd geen reactie dan wordt het ticket gesloten… Je moet dan weer helemaal opnieuw beginnen. Onbehoorlijk! Nooit meer een HP product! Bij mij werkten de huismerkcartridges van 123 inkt overigens altijd probleemloos.

R

Sinds twee en een half jaar Instant Ink abonnement.
Af en toe een berichtje dat ik de cartridges moet verwisselen of dat de printer offline is.
Als we de printer een tijd niet gebruikt hebben gaat ie een onderhouds cyclus draaien die veel inkt verbruikt, vroeger deed dat pijn, nu niet want betaal flat fee en niet voor inkt verbruik.
Of je één leesteken per A4 print of een fullprint kleurenfoto met hoge saturatie op foto papier, flat fee, je betaald per print niet de hoeveelheid verbruikte inkt. makelijker, goedkoper en zorgen vrij.
Vroegêh kocht ik dezelfde meuk als 123, maar dan goedkoper via Ebay. Was uiteindelijk toch duurder dan de orginele met abbo.

Erwin

Wat HP heeft gedaan met firmware updates is schandalig. Anderzijds heb ik heel slechte ervaring met cartridges van 123ibkt. Echt ondermaats tot aan lekken toe. Heeft mij een printer gekost. Kortom tot nu toe original HP cartridges en bij een nieuwe printer geen HP meer

Hans

koop een Epson, vul inkt bij vanuit een flesje.
spotgoedkoop en werkt altijd. ook met inkt van 123…

Els

dank voor dit bericht. voor mij öok nooit meer een hp printer.
ik heb nu al jaren een ander merk printer en dat is zo relaxed.

Ruud

Heb een HP Envy Inspire 7220e van krap een jaar oud. Zelfde gelazer met die cartridges van o.a. 123-inkt. Overweeg om die printer van 4 hoog het raam uit te flikkeren en nooit, maar dan ook nooit meer enig HP product aan te schaffen. Zie het al gebeuren dat ik een auto koop en alleen maar bijv. Shell benzine zou mogen of kunnen tanken. Daar zou snel een rechterlijk stokje voor gestoken worden, maar dit probleem ettert maar door.

Koop

Dit lijkt me weer rechterlijke dwaling, als bij verkoop word aangegeven dat deze verpakking ontbreekt. Is het aan de klant of deze akkoord gaat.

Frank

ik heb nu een Printer van Epson. Ik heb deze al sinds 2010.
de inkt was opgedroogd na maanden niet gebruiken.
nieuwe inktdeal cartridges erin en 6x schoonmaakprogtamma draaien. Printer werkt weer als nieuw.
ik zal wegens deze ‘domme’ acties van HP, nooit een hp kopen. met deze blokkades en rechtzaken, vraagt hp alleen maar om problemen.
Epson waarschuwt alleen dat je niet originele cartridges gebruikt en geeft advies. bij accepteren van de cartridges, kun je printen tot de inkt op is.

Neovo Geesink

Tsja, op mijn werk hebben we al van dat zelfde… Dure cartridges, en de onmogelijkheid om er huismerk materiaal in te steken.
Inkjets zijn rap leeg, of uitgedroogd,
Laserprinters zijn letterlijk koolstofbommen…

Ik noem dat merk daarom ook “Hopeless Product”.

David

maak in Word eens een vierkant van 8 bij 8 cm. print deze uit op een willekeurige HP printer en meet meet en liniaal de afmetingen van het vierkant op het papier na.
Ook daarom nooit meer een HP.

Ton de Trucker

ik kan een heel lang HP ervaring verhaal schrijven.
Canon kan er ook wat van, daarna een Epson gekocht.
lek en knoeivrij met een flesje bijvullen.
door de niveau vensters in de printer zie je direct hoeveel inkt je nog hebt.
geen gedoe met updates, heb deze nu al 4 jaar.
terwijl ik vroeger om het jaar een nieuwe Printer moest kopen.
doe jezelf een plezier…en koop een Epson.

Jeroen

123inkt eigen merk cartridges zijn troep. Al meerdere keren. een hergebruikte cartridge ontvangen waarbij de kanaaltjes verstopt zijn. Dus je miste altijd wel een kleur of zelfs zwart deed het niet. Ook niet na de reinigingsprocedures.
Nu heb ik een instant ink abo. Nooit geen problemen meer gehad.

Wim

Meer kapotte dan werkende toners en cartridges gekregen van 123inkt.
Zonder verpakking is gewoon een refill!

Of, een kennis koopt een printer (Brother). Bellen ze hem of hij geen inkt wil.
Ontvangt hij de printer in een geopende doos, originele inkt er uit gehaald en namaak inkt apart bijgeleverd en aangerekend.
HP is misschien slecht, maar de praktijken van 123 zijn Mafia. nooit meer.
(heb zelfs betere resultaten met soms de goedkoopste toners van ebay en co.)

Wim

ik had ook een HP printer en ben een tevreden klant van 123inkt.
Toen HP meende zich te kunnen bemoeien met mijn persoonlijke keuze voor een b-merk cartridge was het klaar.
Overgestapt op een Brother laserprinter (zwart-wit). Geen spijt van gehad, en nooit geen gezeur over het b-merk toner. Het werkt gewoon prima.

overigens is het HP argument van ‘gevoelig voor malware’ klinkklare marketing-onzin. Alleen bedoeld om onwetende klanten bang te maken en alsnog het a merk te kopen. Een extra argument dus om van een HP af te zien

Gunther

ik deed jaren terug wat Hans hierboven reeds schreef.
kocht mij een Epson uit de ET… reeks.
goedkoopste afdrukken op de markt, je moet de kwaliteit op fotopapier zien om het te geloven … echt top
geen cartridges, gewoon de externe tanks vullen vanuit spotgoedkope flesjes.
investeer in de aankoop in een duurdere printer die niet met verlies op de markt wordt gegooid om klanten te binden aan hun dure cartridges

OH ja, voor ik het vergeet, ik ben een gewone particulier, heb geen aandelen of zo van bovengenoemd merk, gewoon een enthousiaste gebruiker

Niels

Oplossing: koop ‘n Brother printer. Print uitstekend met huismerk inkt. Bespaart je zakelijk en privé bakken met geld.

Louis

Heb vele HP printers in mijn organisatie.
Ga ze allemaal uitfaseren omdat gedwongen winkel nering mi absoluut tegen staat, temeer omdat de kwaliteit van de originele hp cartridges steeds slechter wordt
Het wordt waarschijnlijk Brother.

Pascal

Zozo klanten die bij 123 origineel kopen kregen dus eigenlijk restpartijen die al jaren over de garantiedatum heen waren met de melding van milieu verpakking Dit heet dus in de volksmond greenwashing en oplichterij. Ik voel me bestolen.

Wout Smelt

Het overgrote deel van deze reacties bevestigt mijn beeld van HP. Heb ook ooit de fout gemaakt een HP printer te kopen die na 6 maanden verkocht is. Inmiddels meerdere Brother machines in bezit naar volle tevredenheid.

Als je rechtszaken nodig hebt om je verdienmodel te beschermen moet je jezelf als organisatie afvragen of je verdienmodel juist is.

In een andere zaak van 123inkt tegen HP hebben ze overigens een schadevergoeding toegekend gekregen. Zelf heb ik meegedaan aan die collectieve zaak van 123inkt en nu is het wachten op de vergoeding.

Hopelijk gaat HP het geld dat ze uitgeven aan advocaten/rechtszaken steken in het verbeteren van het product en verdienmodel en daarmee hun imago opvijzelen.

Nic

Altijd gedoe met HP en de cardridges. Ander merk gekocht. Probleem opgelost.

Bram

123inkt jarenlang tot tevredenheid gebruikt. totdat men met een nieuw rype cartridges tbv mijn canon begon. waren de oude types gewoon goed gevuld, de nieuwe half gevuld of zelfs wat minder.
Tijdens gebruik geven de niveau chips op een bepaald moment aan dat de cartridge nog half gevuld is, blijkt hij leeg te zijn. Veel over en weer gemaild hierover, maar geen oplossing. klacht bij de directie neergelegd, maar nu, maanden later nog steeds geen enkele respons.

ooit een veelbelovend bedrijf, dat 123inkt, maar bij de huidige koers ten dode opgeschreven.

Robert

ik heb een oude Epson inkjet printer waar ik zeker al 15 jaar hervulbare cartridges in heb. Ik moet toegeven dat de cartridges in het begin al eens geweigerd werden als Epson zijn firmware aanpaste. sindsdien zijn ze blijven werken.
Het strafste is dat ik nog steeds bij vul met die ink van 15 jaar oud. De printkwaliteit is ok en geen nozzels uit. Nu en dan eens printen houdt je printkop gezond en verder maakt de leeftijd van de inkt blijkbaar niet uit.

Voor onze studenten heb ik ooit een kleuren Oki laser printer gekocht. Ik denk dat ik die ooit 120 euro heb betaald.
Indrukwekkend wat voor een fijne techniek je krijgt voor zo weinig geld. Probleem is dat nieuwe originele cartridges meer kosten dan de printer. Dan maar huismerk cartridges kopen. Deze gaan precies niet zo lang mee maar heb geen idee hoe lang originele mee gaan. Mijn boodschap aan Oki, kom wat tegemoet aan de huismerk prijzen en ik koop graag de cartridges van jullie uit respect voor de knappe betaalbare printer. 😉
Met zo’n laser printer vrees ik wel voor de dag dat de drums en dergelijke moeten vervangen worden.

Marc - Air

Even afgezien van dit artikel, is de kwaliteit bedroevend van die hp printers. Ook met de originele inkt.
Halve letters ook met de zogenaamde “beste print “ kwaliteit.
Papier doorvoer is bedroevend. Trekt elke keer scheef of helemaal niet.
Elke keer opnieuw aanmelden.
Diverse keren mail gestuurd geen reactie.
Nee absoluut geen 2de keer hp

Peter

Al jaren gebruik van HP, zonder enig probleem. 3x die rommel van 123inkt geprobeerd en drama. Waarom wel een dergelijke printer kopen (ws omdat ie goed is) en niet de inkt gebruiken?

Harry

ik heb een canon ts5150 met een 5 kleuren cartridge printer. de cartridges koop ik voor ca €1 per stuk online ( niet 123) zelfs foto’s komen er in goede kwaliteit uit.
prima voor thuis en school gebruik.

Brian

er staat in keer in het nieuws bericht van het gewonnen van 123inkt is een keer 124inkt te vinden.
ik wist niet of jullie het al verteld gekregen hadden of het nog niet wisten

Evert Korevaar

zeer tevreden met mijn Epson Ecotank, all in one, iets duurder in aanschaf, maar door laag inktverbruik zo terug verdiend. Blijkbaar verkoopt Epson echt printers en hoeven ze de winst niet te realiseren met verkoop van cartridges.

Leon

ik koop ze bij action en heb nog steeds een officejet. 9.99 euro 5 stuks en het werkt ook nog.

Lykele de Vries

Vroeger was koppelverkoop verboden. Voor mij ook nooit meer een HP.
Koop een inkttankprinter en je bent af van die dure cartridges

GE

Koop ze gewoon bij de action ,4 kleuren 10€

HP ellende

Ik heb vroeger HP printers gehad, zodra de cartridges leeg waren kocht ik een nieuwe printer. Dit was goedkoper dan inkt cartridges kopen.

albert

pak een duurdere printer, dan is inkt meestal goedkoper.

Nico

Twee keer HP printer gehad. Ben particulier gebruiker met beperkte kennis van apparaten. Steeds begon na een jaar het gedonder met papierdoorvoer en foutmeldingen na gebruik van 123cartridges. Nu weigert het kreng helemaal dienst en meldt een kritische softwarefout. Nooit meer iets van HP en geen koopdwang!

Koosvdlinden

heb ook 3 x hp gehad en heb de laatste met nieuwe cartridges weg gegooid , nieuwe originele cartridges en dan gewoon 1 kleur niet printen en de printer was nog maar 6 maanden oud , nooit meer hp waardeloze dure troep .

Nico Turfkruier

Nooit meer HP kopen, bedrijf is een rupsje nooit genoeg.

RH Berghuis

tot nu toe geen probleem gehad heb een
abonnement met HP voor de cartridgers printer werkt perfect

Herman

alle HP printers de deur uitgedaan! Nu allemaal Brothers.

Guido

Algemene boycot van hp! Ik koop da ook nie meer!

Tomordelman

Jaren OfficeJet van HP gehad, meer dan 12 jaar 123inkt cartriges gebruikt zonder problemen, Printer verruilde met zwarte inkt ook met de originele HP cartriges. Service van 123inkt is zeer goed. Printer was niet meer te repareren dus op schroothoop. via 123inkt Epson gekocht, prima service, de nog voorradig HP cartriges werden terug genomen en gecrediteerd. Ook voor de geblokkeerde cartriges was altijd een prima software oplossing.

Dennes

Ik had voorheen wel HP, maar jaren terug overgestapt naar Epson. HP had inderdaad het gebruik van merkloze cartridges geblokkeerd. HP printers waren ook nooit goed af te stellen. Foto’s bevatte altijd strepen. Weg met HP

S.Osinga - Private

Ik koop de cartridge,s bij de Action.Passen perfect in de HP printer en geven prima prints.

Jeroen

Hallo allen “Dames’ luisteraars:
” Knoopt in uwen oren please”:
‘ Nooit Geen = Altijd!!!!!!!!

Vannndierenndonck Etienne

Graag de vrijgave om terug te printen? Heb nu net de drukkwaliteit gecontroleerd en die is goed met de bevestiging dat het originele HP inktpatronen zijn. Waarom weigert hij dan de communicatie en print hij niet af?

Andre - le Foyer

Jaren lang hebben wij hier canon printers gehad die er standaard na zo’n twee jaar mee ophielden. Het was iets te toevallig.

Nu al vijf jaar verschillende HP Office jets draaien op een HP inkt abbonement. Altijd voldoende inkt, en helemaal zonder gedonder.
Zeer betrouwbaar dus en daar gaat het mij uiteindelijk toch om.

Pas nog zo’n ding bij een vriendin geïnstalleerd en het werkt top.

HP mag aan mij best wat verdienen. Ik begrijp niet waar mensen zo moeilijk over doen. Wij printen natuurlijk geen 100.pagina’s per maand. ietsiepietsie meer.

John

Computer HP en printers van HP
Met die ingebouwde software die je niet wil hebben!
Ik heb de kliko open gedaan en ze er in gedondert!
Was er helemaal klaar mee.
Ze willen alles regisseren en je afhankelijk maken.
Ander merk gekocht.
Gaat veel beter.

Peter

Ja allemaal bekende verhalen. Ook altijd HP printers gehad en op een gegeven moment alleen maar problemen, met originele hp cartridges. Over gestapt naar Canon, nooit meer problemen gehad.

JP

begintijd jaren 80 waren de hp’s goed, deskjet series.. daarna alleen maar ellende gehad, als technicus advies ik NOOIT meer hp. Hebben ze aan hun zelf te wijten. Nu brother, inkt en papier d’r in, en rammelen maar ! werken altijd.

Gijseigenwijs

wij vertellen onze klanten al jarenlang dat HP staat voor “HaPer” van haperen. Dat zegt genoeg..

Janny

Ik gebruik altijd originele hp cartridges maar men adviseerde mij het huismerk te gebruiken was goedkoper en zou langer meegaan. Dit advies heeft me € 320 ,00 aan reparatie gekost.Dit werd niet vergoed, ik kon de cartridgen op mijn kosten retourneren.Deze zouden gekrediteerd worden, maar alleen een creditfaktuur ontvangen. Maar geen geld retour ontvangen. Dit bedrijf zal ik niemand aanbevelen,

J. M. Smit

Ja HP ik heb diverse van hun printers gehad maar de cartridges zijn zo duur en zo snel leeg dat je net zo goed imitatie kunt kopen. Totdat HP de moed kreeg deze gewoon te blokkeren. Dat deed mij besluiten nooit meer HP aan te schaffen. Dit zijn gewoon maffiapraktijken. Ik heb nu EPSON en die doet het ook prima. Cartridges zijn bij de Action te koop

vegazosten

Inktetprinters zijn een en al geld en mensenpesterij. Als die merken nu eens hun inkt op normale manier zou verkopen en de prijs vragen die iedereen n beetje normaal vindt. Dan zou niemand nog ergens anders gaan zoeken. Nu hebben die fabrikanten telkens last van piraterij en gerechtskosten. Zelf bezit ik helaas ook een inkjetprinter. Hoe stom kon ik zijn met deze brother miskoop? 123 inkt gekocht vd prijs. Maar na n tijd ih gedaan met printen. Nieuwe 123inkt erin…. noppes. Resetten en allerlei onzin geprobeerd die 123onkt me wijsmaakte. Niks helpt. Gelukkig heb ik mn laserprinter nog. Nooit koop ik nog n printer vol sensoren om je te controleren en of je zakken leeg te plunderen. Bende geldwolven zijn het. Ok iedereen wilt en mag iets verdienen maar dit is er over.

Arthur

In aren ’90 een onderdeel van het transport en opslag van HP geweest. Had er toen al een hekel aan, maar bij dit werk ondervonden hoe slinks dat bedrij werkt. Daarnaast was er continue onderhoud en upgrades nodig. Deed je daar niet aan mee, dan werden de pc’s en randapparatuur al trager. Vreselijk bedrijf met een heel slechte machtspositie.
Zou verboden moeten worden, want het wordt met de dag erger…

HSA

Al jaren tevreden met HP. (3 printers in het bezit) op een gegeven moment overgestapt op 123 inkt. kleuren klopten na korte termijn niet meer nl Geel was oker geworden. Een nieuwe Cartridge gekregen van 123 inkt en in twee maanden weer het zelfde. ook vaak gehad dat ik de cartridge eruit moest halen en weer terug plaatsen om de 123 cartridge aan de praat te krijgen. Nu weer orginele cartridges geen problemen meer. Inkt is niet gelijk inkt. Bij 123 inkt een beetje regen en meteen grote smeerboel. Bij HP is de inkt voor mijn 2 van mijn printers watervast. Misschien betaal ik wat meer dan met B en Huismerken maar ik heb wel 100% geen problemen met het printen. Dat is mij ook veel waard.

Jodikus

Dure hp printer gekocht bij 123inkt met originele hp cartridges. Krijg vervolgens een irritante drammerige verkoper aan de lijn die bij de huismerk rommel wil aansmeren. Heb drie keer moeten zeggen dat ik de originele wil zoals besteld. Hij hing op…

Rodney

Ik ben geen fan van 122inkt.nl maar ze hebben soms nog wel eens een printer op voorraad die nergens anders meer verkrijgbaar is. Bij het bestellen van een originele cartridge krijg ik toch een cartridge in 123inkt verpakking in plaats van de originele HP verpakking. Dat stel ik niet op prijs, ze leveren gewoon niet waar ik om vraag. Als ik dan bel en aangeeft de cartridge terug te willen sturen krijg ik de vraag waaromnik dat wil. Het zijn originele cartridges is het antwoord. Ik vertrouw ze niet. Geen idee of er aan die cartridges wordt gerommeld en dat ze daarom niet in de originele verpakking zitten. Ik vindt het een onprettige club om mee te werken en dat staat los van mijn voorkeur voor HP printers (als ze leverbaar zijn want dat is vaak ook nog wel een ding). Ze dringen hun eigen producten op aan klanten die anders bestellen en roepen dan dingen die niet te controleren zijn. Ik vertrouw ze niet als het om cartridges gaat.

T.Evers

Tweedehands zo’n HP printer gekocht: een treinramp van een apparaat wat eigenlijk een soort zelfvoorzienende ‘kassa’ is. Het ding is continue bezig met bewust inkt verbrassen en je in het ecosysteem van HP trekken:

Zo bepaald mijnheer om de haverklap zelf dat het tijd is om zijn koppen te reinigen en spuit dan 3% van de cartridge leeg op een A-4,tje

Even een printje maken via wifi? No way! Eerst de firmware installeren, waarna je 40 reclames van inkt-abonnementen van HP moet wegklikken voor je iets van draadloos kunt printen.

Dikke vette brol dus. Het ding gaat wanneer ik tijd heb direct de container in en ik ga zoeken naar een fatsoenlijk en schoon alternatief. En no way dat ik €50 voor zo’n originele cartridge met een beetje inkt ter waarde van 70 cent ga betalen.

Philippe

Inkt van 123inkt is pure opleggerij. Altijd problemen mee gehad … kleur niet goed, geen zuivere prints … 2 keer een bestelling geplaatst en steeds hetzelfde. En dan bestel je de originele bij hen … krijg je een boze telefoon om je te overtuigen om hun rommel te kopen. Wanneer je dan voet bij stuk houdt, smijten ze de telefoon toe na een scheldtirade.

Paulus

Zou me niks verbazen als onze ‘democratische’ Rutte hier ook aan bijgedragen heeft om HP alsnog het gelijk te gunnen. Onze MP heeft niet voor niets nauwe persoonlijk contacten bij veel multinationals.
Inkt is het goedkoopste component, de rest is diefstal van de consument. Jammer voor 123inkt dat het zo afloopt.

Thijs

Na dat geintje met die firmware van HP koop ik dus nooit meer een HP printer

Geert

Verschillende HP printers gehad. Veel te dure en snel leegrakende of opgedroogde cartridges. 3 jaar geleden een Epson EcoTank gekocht. Nooit wil ik nog iets anders (als het systeem blijft bestaan). Simpel te vullen voor een lage prijs. Makkelijk het inktniveau te zien.

Anne M

HP zou op zijn vingers getikt moeten worden. Er zit, volgens mij, een tijdslot ingebouwd in de cartridges. Zowel bij inkjet, als bij laser. Na circa een jaar na installeren nieuwe cartridges mag je ze al vervangen. Zelfs mijn laserprinter, overgenomen van een uitgeverij, 4 cartridges erin van bijna 80 euro per stuk, houdt het na een jaar voor gezien. Nog geen pak van 500 vel opgebruikt in Coronatijd. Afzetters zijn het! @Keuringsdienst van Waren: Graag onderzoek naar deze praktijk van HP!

Gelland Vrolijk

Ik gebruik altijd het origineel. Ik heb 1 keer 123 cartridges in mijn apparaat gehad. De kleuren waren belabberd en de inkt zat op een gegeven moment overal in de machine. Ik ben echt blij met mijn HP. en ik ben graag ook zuinig op mijn apparatuur. Wanneer het je niet zoveel uitmaakt hoe je afdrukken uit de machine komen en hoe lang jouw apparatuur meegaat dan is het huismerk prima.

Cornelis - streefkerk trading

In 2007 Up printer gekocht. na een jaar werkte hij niet meer. contact met Up gehad. Is opgehaald door koerier en naar Brussel gebracht
Na twee gratis nieuwe printer gekregen zonder wat te betalen. Sinds dien altijd Hp printers e n nooit problemen

Brenda

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Al jaren tevreden met mijn HP printer met Instant Inkt.
Krijg mijn nieuwe cartridges gewoon bezorgd en betaal een klein bedrag per maand.

corryG

Ik heb al jaren prive een epson printer en gebruikte meestal 123inkt. Aanvankelijk wel redelijk tevreden, meer vanwege de prijs, maar kreeg toch de indruk dat ik op jaarbasis toch wel erg veel betaalde. Heb nu een abonnement bij Epson voor een x aantal pagina’s (aantal makkelijk aan te passen) en ben veel voordeliger uit, en prima inkt. Een aanrader…

Beedzjee

Ben blij verrast bij het lezen van al deze reacties. Ik gebruik drie HP printers en koos daarvoor omdat de bediening eenvoudig is. Echter inderdaad telkens gedoe als er een week niet geprint is. Bangmakerij bij gebruik 123Cartridges. Wil dus ander merk printer kopen maar moet niet ingewikkeld te gebruiken zijn. Wat is wijsheid? Epson of Brother?

Marc - -

Ik print niet veel, zo’n 250 vel per jaar, maar ik wil geen haperende printer omdat de inkt opdroogt… Dus een Xerox laser gekocht… Na 4 jaar zitten de eerste cartridges er nog in en zijn nog op ongeveer 85%….Aanzetten en draaien altijd… Ik denk dat ik over een jaar of 8 misschien een volgende set cartridges moet kopen en dan weer minstens 10 jaar voorruit kan in onberispelijke kwaliteit….

Danny

we lopen allemaal wel hp af te kraken, ik heb niks anders als problemen gehad met 123inkt van uitgedroogde patronen tot foutmeldingen in netwerkprinters, vb. staat er nog 50% maar drukt niks meer af. hele printers van binnen met poeder omdat de cartridge lekt. met orginele nooit problemen gehad. ik merk zelf duidelijk verschil met afdrukken of het orgineel of fake is…..

Bas

ik werk bij een it-bedrijf, en wij raden altijd aan om originele cartridges te gebruiken. 123inkt huismerk lekt regelmatig met dure reparaties als gevolg. tevens zou ik ook geen hp printer aanraden voor particulieren maar een goedkopere brother. zakelijk/voor mkb zijn kyoceras hele goede producten.

William

Door een update van HP kon ik mijn 123inkt cartridges niet meer gebruiken. Toen maar bij 123 originele besteld, zag ik in mijn email dat het toch niet de originele cartridges waren. Opgebeld en gezegd dat ik gelijk wil annuleren en de originele hp cartridges wil omdat de huidige het niet doen. Medewerkster 123inkt zei dat degene die ze nu leveren het wel doen en ik de oude niet werkende kan terug sturen voor een refund want er zit garantie op. En inderdaad de 123inkt cartridges met nieuwe chip werkt perfect en kreeg ook gelijk mijn geld voor de 2 aangebroken complete sets terug. Ik kan niet anders zeggen dan top gedaan door 123inkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond