Deel dit artikel
-

HTC 5G Hub: Ferrari op een landweg

We moeten in Nederland nog een poos wachten (::zucht::) voordat 5G beschikbaar is op de netwerken van onze mobiele aanbieders, maar we mogen er natuurlijk wel alvast bij likkebaarden. Wat spreekt dan meer tot de verbeelding dan een kastje als dit.

De HTC 5G Hub is precies wat de naam doet vermoeden: hij plukt 5G uit de lucht en spuugt dat via WiFi of Ethernet uit naar apparaten in de directe fysieke omgeving.

Het kastje past in je rugzak, dus je neemt het overal mee naartoe. Thuis kan het internetmodem de deur uit en onderweg bekijk je een paar tutorials voor je werk in 4K. Snelheid en latency zijn geen beperking meer. HTC heeft al distributiedeals met operators in Europa. In landen waar 5G binnenkort dus al wel aan gaat. Denk aan EE (VK), Three UK, Deutsche Telekom (Duitsland), Sunrise (Zwitserland) en Elisa (Finland).

Wij zien dit trouwens als slechts een simpele toepassing van 5G. De echte toekomst ligt in het industriële en B2B-domein, want daar tellen zaken als supersnelheden, lage latency en de theoretisch één miljoen simultane connecties per vierkante kilometer als vruchtbare grond voor nieuwe bedrijfsmodellen en toepassingen. Dan is snel surfen en YouTube in 4K maar kinderspel.

Specificaties
Scherm: 5-inch HD touchscreen
Besturing: Android Pie 9
Connectie: Ethernetpoort, USB-C connector (en zo output naar bijv. HDMI)
Mobiel platform: Qualcomm® Snapdragon™ 855
Antennes: 2×2 WiFi
Accu: 7,660 mAh
Note: Niet backwards compatibel met 4G
Beschkbaarheid: Q2 2019
Prijs: nog niet bekend
Website: bit.ly/2IjiNm2

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#171).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond