Deel dit artikel
-

HTC Exodus wellicht brug te ver

Mobieltjesmaker HTC heeft alvast zijn nieuwe smartphone Exodus met blockchainfuncties aangekondigd. Het toestel is nu al voor te bestellen voor het derde kwartaal.

Het gaat niet goed met het Taiwanese bedrijf HTC of wat ervan over is: Google nam vorig jaar september zo’n 2000 ontwikkelaars over van reguliere Android-toestellen en de achtergebleven onderdelen hebben moeite om nieuwe producten te bedenken. Dit jaar werden nog maar 600.000 toestellen verscheept tegen 2 miljoen een jaar geleden. HTC maakte eerder deze maand bekend dat het een kwart van zijn banen gaat schrappen.

De Exodus gaat volgens sceptici zeker niet voor de heropstanding zorgen. Aan het gisteren verschenen persbericht is met termen als ‘gedecentraliseerde applicaties’, ‘cruciale cold-storage wallet’ of ‘niet vervangbare tokens’ al geen touw vast te knopen. En wat moet worden verstaan onder een ‘collectible marktplaats en crypto gaming-app store’ wordt ook al niet duidelijk.

Nog altijd is geen tipje van de sluier opgelicht. Beelden van het apparaat worden niet vrijgegeven, enkele blauwdrukken. Wat het toestel gaat kosten is evenmin bekend.

De Exodus krijgt in elk geval een ingebouwde cryptowallet, met ondersteuning voor populaire valuta als Bitcoin en Ethereum. De telefoons moeten samen ook een blockchainnetwerk vormen, zodat gebruikers onderling cryptomunten kunnen verhandelen. Kennelijk bedacht in een tijd dat cryptovaluta tot aan de hemel reikten. De kans dat de smartphone als een gimmick wordt gezien is niet ondenkbeeldig.

HTC heeft er nog altijd vertrouwen in: Om gebruikers alvast te enthousiasmeren brengt HTC de game CryptoKitties naar een deel van zijn telefoons. De game draait op de Ethereum-blockchain.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond