Deel dit artikel
-

HTTPS nog altijd niet verplicht voor overheidsites

HTTPS is nog altijd niet wettelijk verplicht voor websites van de overheid. Dat heeft demissionair staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

In 2017 wilde Knops dat om de beveiliging van overheidswebsites verder te bevorderen HTTPS wettelijk verplicht zou worden gesteld. Een en ander zou al in 2019 geregeld worden.

Maar de hiervoor noodzakelijke Wet Digitale Overheid is nog niet afgerond. Volgens de staatssecretaris wordt er nog steeds gewerkt aan het verplicht stellen van HTTPS en de complementaire HSTS-standaard voor het beveiligen van de verbinding met overheidswebsites en webapplicaties.

Overigens wordt HTTPS bij de overheid steeds beter toegepast.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Vrij logisch. Ik snap dat je DigiD en persoonlijke dingen wilt afschermen met HTTPS, maar je wilt ook open informatie leveren, aan zo veel mogelijk menden. Als de overheid geen tracking doet, en dat gaat heel goed, dan is er geen reden om veel informatie niet dubbel aan te bieden, met en zonder HTTPS. Een CBS bijvoorbeeld zou ook zonder HTTPS moeten werken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond