Deel dit artikel
-

HU integreert eHealth in het praktijkonderwijs

Zorgopleidingen aan de HU gaan eHealth vooral vanuit de praktijk doceren. Studenten gaan zelf aan de slag met eHealth-oplossingen zoals robots en apps. Niet de nieuwe technologische snufjes, maar het effect ervan op de zorgverlening staat centraal.

De zorgopleidingen gaan eHealth niet meer in losse lessen behandelen, maar integreren met lessen over zorginhoudelijke thema’s. Zo is het bijvoorbeeld onderdeel van een les over medicatieveiligheid. Hierin wordt een app behandeld waarmee je medicatieveiligheid op afstand kunt organiseren.

Ook kunnen binnen bijna elke les vragen gesteld worden als: moet dit per se face-to-face of kan dit ook op afstand? Kan een patiënt of mantelzorger dit ook zelf doen, onder begeleiding op afstand? En: wordt het daardoor efficiënter?

Studenten Fysiotherapie leren om te werken met zorgrobot Zora. Zora wordt onder andere ingezet in verzorgingshuizen, om ouderen in beweging te krijgen. Studenten leren om een beweegschema op te stellen en in te voeren in Zora. En ze kijken hoe effectief hun beweegschema is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond