Deel dit artikel
-

Huawei gebruikers mogelijk in de kou: smartphones niet meer bijgewerkt

Toestellen van Huawei worden mogelijk niet meer bijgewerkt naar de nieuwste versies van Android. Volgens The Washington Post is het contract dat Google hierover had met Huawei sinds donderdag verlopen.

Als gevolg van een handelsverbod van de Amerikaanse regering, kan Huawei geen smartphones meer uitbrengen met een volwaardige versie van Android, dat wil zeggen inclusief Google diensten als de Play Store.

Het bedrijf heeft zich daarbij neergelegd en gebruikt nu een Android variant zonder Google diensten voor zijn nieuwste toestellen.

Bestaande gebruikers hoefden zich geen zorgen te maken, zo liet Huawei aanvankelijk weten. Hun toestellen zouden nog gewoon kunnen worden bijgewerkt met beveiligingsupdates.

Nu blijkt dat de regeling een tijdelijk karakter had. Onder de regeling was ook bepaald dat telecombedrijven niet meteen Huawei netwerkapparatuur hoefden te vervangen. Huawei bevestigt wel dat het contract is afgelopen, maar zegt de consequenties nog te bestuderen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Dries

Heb altijd Samsung gehad en wilde wel huawei proberen. Verkeerde keuze gamaakt. Als ik nu weer terug wil naar samsung of iPhone is er dan een mogelijkheid dat dit gaat met een korting. Uit eindelijk wordt ik gedwongen toch een ander toestel te nemen toch?? Groetjes Dries

John van der Hoeven

Drama, heel veel geld voor de P30 Pro neergeteld!
wegdoen geen optie (meer) geen hond wil dit verder fantastische toestel meer Huawei heeft beloftes gedaan die ze blijkbaar niet na kunnen komen en dan ben ik wel klaar met die Chinezen!
Zo’n duur high end toestel zou toch minimaal 2 a 3 jaar nieuwe Android versies moeten ontvangen!
Vooral het gebrek aan veiligheids updates baart mij zorgen, en bedankt Trump!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond