Deel dit artikel
-

Huawei komt met Android spelcomputer

Telecomgigant Huawei stapt vrij plotseling in de markt voor spelcomputers. In Las Vegas toonde het Chinese bedrijf vorige week zijn eerste apparaat op dit gebied, de cilindervormige TRON.

China is de derde gamingmarkt ter wereld, volgens PricewaterhouseCoopers, maar de markt wordt volledig gedomineerd door Amerikaanse en Japanse bedrijven: Sony, Nintendo en Microsoft. Huawei hoopt daarom vooral de thuismarkt te kunnen aanboren. Naar verluidt zal TRON in China niet meer dan tweehonderd dollar gaan kosten.

De spelcomputer draait op een Tegra 4-processor, die mogelijk nog door een snellere variant wordt vervangen. Als OS wordt Android gebruikt. Daarin is TRON niet uniek. Het crowdsourcingproject Ouya maakt daar ook gebruik van. Volgens het bedrijf zou er al worden samengewerkt met gameontwikkelaars in de VS, Europa, Japan en Zuid-Korea.

De introductie valt toevallig samen met het opheffen van een verkoopverbod van sommige spelcomputers in China, maar volgens Huawei is er geen directie relatie. Vooralsnog zijn er geen plannen om TRON buiten China te verkopen.

Huawei zal zich echter nog moeten bewijzen. Het bedrijf is een wereldwijde speler op de telecommarkt en fabrikant van smartphones, maar ook in China nog geen bekende naam bij consumenten. Het bedrijf eindigde in ranglijsten ver achter mobieltjesmaker Samsung. Zelfs Lenovo, Coolpad en ZTE zijn bekendere namen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond