Deel dit artikel
-

Huawei onthult Mate 30 serie

Huawei heeft donderdag de Mate 30 Serie smartphones onthuld tijdens een evenement in München. Het Chinese bedrijf noemt het ‘s werelds eerste tweede generatie 5G smartphone en ‘het toppunt van mobiele en technologische innovatie op het gebied van design, hardware en software’.

Het ontwerp van de Mate 30 Series is gebaseerd op het uiterlijk van de Huawei Mate 20 Series, maar gaat nog een stuk verder. Het Horizon Display heeft een gestroomlijnd, ononderbroken oppervlak dat in een hoek van 88 graden doorloopt voor de ‘ultieme edge-to-edge ervaring’, wat volgens Huawei ideaal is voor foto- en videografie.

De volumeknoppen aan de zijkant zijn vervangen door een virtuele side-touch interactiefunctie. Hiermee kan de positie van de volumeknop naar persoonlijke voorkeur worden aangepast voor bijvoorbeeld linkshandige gebruikers of mensen met kleinere handen.

Op de achterkant valt het typische cirkeldesign van de Quad Camera op, omringd door een metalen afwerking. De HUAWEI Mate 30 Pro heeft ook de Huawei Acoustic Display technologie die zorgt voor kwaliteitsvol geluid.

De Huawei Mate 30 Pro heeft een zogeheten quad camera systeem met een SuperSensing Cine Camera, een 8MP Telephoto Camera en een 3D Depth Sensing Camera. De SuperSensing Cine Camera is een dual main-camera systeem dat concurreert met een hoogwaardige DSLR. De Cine Camera heeft een grote 1/1.54-inch lichtsensor met een hoge maximale ISO rating van 51200, waardoor je video’s kan maken met opmerkelijk dynamisch bereik en ook super slow-motion met 7680 fps. De camera ondersteunt ook 4K Wide-Angle Low-light Time-Lapse video’s.

Omdat Huawei geen gebruik mag maken van de normale versie van Android, draaien de Mate 30 en Mate 30 Pro op een open source-versie van het besturingssysteem. Daarover ligt de EMUI 10-skin van Huawei. Apps als Gmail, Google Maps, YouTube, Google Drive en de Play Store ontbreken.

Het gaat nog wel even duren voordat de toestellen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond