Deel dit artikel
-

‘Huawei overweegt verkoopstop Honor 20’

Het Chinese Huawei stopt met de internationale verkoop van de smartphone Honor 20 als de verkopen de komende maanden tegenvallen. Het bedrijf verwacht als gevolg van de Amerikaanse boycot 40 tot 60 procent minder smartphones te verkopen.

De verkoop van de Honor 20 begint op 21 juni in delen van Europa, waaronder Frankrijk en Engeland. Volgens Bloomberg overweegt Huawei te stoppen met het leveren van het toestel bij tegenvallende verkopen.

De Honor20 wordt nog gewoon geleverd met Android, de systeemsoftware die Huawei voor toekomstige modellen niet meer mag gebruiken.

Huawei versnelt intussen de ontwikkeling van een eigen Android variant Hongmeng, die momenteel in China wordt getest. Dat systeem moet worden gekoppeld aan een eigen appstore, omdat Huawei ook geen toegang meer krijgt tot de Google Play Store. Daarmee verliezen Huawei smartphones voor westerse gebruikers iedere aantrekkelijkheid. Topman Ren Zhengfei denkt dat zijn bedrijf de komende twee jaar 30 miljard dollar minder omzet zal draaien.

Huawei kan overigens altijd nog terugvallen op een sterke thuismarkt. Het is het enige Chinese merk dat groei noteerde, terwijl veel andere merken inleverden.

Deel dit bericht

5 Reacties

J geurts

Trump maakt meer kapot dan je lief is

Koos de Boer

Walgelijk dit soort machtsmisbruik. Het laat ook zien hoe afhankelijk we al zijn van google, nare vooruitzichten voor de toekomst.

Peter

Er wordt gewoon een vies spelletje gespeeld hier, waarom een bedrijf kapot maken terwijl er geen fysiek bewijs voor is. Het is jammer dat onder meer de gebruiker de sjaak zijn, zelf zit ik niet te wachten op huawei eigen software en als ik mijn phone wil verkopen is hij geen reet meer waard.

Anna

Meneer Trump zegt iets zonder bewijs en daar tegen heeft hij het grootste spionagemetwerk ter wereld hoe kan hij anders zeggen dat China spioneert via Huawei. Hij wil gewoon de wereldmacht hebben en dat lukt ‘m zo aardig als alle landen als makke schapen achter hem aanlopen. Het is en blijft een heel eng mannetje die over de ruggen van anderen gaat

P de Boer

China Blokkeert:

– WIkipedia
– Google
– Pinterest
– Facebook
– Instagram
– Twitter
– Quora
– Reddit

En nog veel meer……..

Trump blokkeert Huawei op legitieme verdenking van spionage en op gronde van nationale veiligheid en de hele wereld staat op z’n kop…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond