Deel dit artikel
-

Huawei en UvA lanceren programma voor interculturele branchekennis

De Chinese ICT-dienstverlener Huawei start in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam het eerste ‘Telecom Seeds for the Future’-programma in Nederland. Studenten krijgen daarmee de ‘unieke mogelijkheid’ om hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen en tegelijkertijd ervaring op te doen met intercultureel werken.

De kick-off vond maandag plaats, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Ministerie van het OC&W, de Chinese ambassade en gemeente Amsterdam. Met het programma wil Huawei bijdragen aan de volgende generatie ICT-leiders en studenten steunen in de voorbereiding op de technologie gedreven toekomst.

Excellente studenten op het gebied van Science & ICT en Economics & Business doorliepen de afgelopen weken reeds een zware selectieprocedure. Op basis van hun CV, cijferlijst, motivatiebrief en een korte introductievideo werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen deze zomer naar China.

Huawei bereidt de studenten voor op hun reis met een inhouse day in het Huawei Exhibition Center in Amstelveen. Daar maken de studenten onder meer kennis met de bedrijfscultuur van Huawei en volgen zij een workshop, georganiseerd door de UvA, in Chinese cultuur.

In China volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur. Daarnaast doen de studenten een week praktijkervaring en nieuwe technische expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en studiepunten van de UvA.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond