Deel dit artikel
-

MWC: Ook Huawei met vouwbare smartphone

Huawei heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona zijn vouwbare telefoon Mate X getoond. Dat die er zou komen was al enige tijd bekend. Het is de eerste 5G smartphone met vouwbaar scherm.

Het toestel combineert 5G, een opvouwbaar scherm, AI en een volgens Huawei geheel nieuwe manier van communiceren. Het toestel beschikt over een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanische scharnier.

In uitgevouwen toestand heeft het nieuwe Huawei-toestel een scherm van 8 inch, opgevouwen is het scherm aan de buitenkant 5 inch.

Gebruikers kunnen werken op twee schermen tegelijkertijd en zo verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren. Een desktopervaring op een smartphone, zegt het bedrijf. Dankzij het opvouwbare ontwerp is het verder mogelijk om zowel de voor- als achter-camera tegelijk te gebruiken.

Het toestel is met 2299 euro bepaald niet goedkoop.

Huawei is daarmee tweede grote smartphonefabrikant die een vouwbare smartphone op het Mobile World Congress toonde. Samsung lanceerde afgelopen qweek de Galaxy Fold.

De opvolger van de Huawei P20 Pro, de P30 Pro, werd vandaag niet getoond. Naar verluidt wordt dit model pas eind maart in Parijs aangekondigd.

Het Chinese bedrijf presenteerde zijn nieuwste modellen onder moeilijke omstandigheden. De VS hebben bondgenoten opgeroepen om het bedrijf te boycotten.

In de zomer van 2018 zette president Trump zijn handtekening onder een wet die het gebruik van technologie van Huawei grotendeels verbiedt bij de Amerikaanse overheid. Men vreest industriële spionage, maar concrete aanwijzingen daarvoor zijn nooit boven tafel gekomen.

Vooralsnog lijkt Duitsland zich weinig aan te trekken van de boycot. Huawei mag gewoon 5G netwerken blijven aanleggen. Het Britse National Cyber Security Centre zegt dat de mogelijke risico’s met het gebruik van Huawei-apparatuur ‘beheersbaar’ zijn.

In december werd in Canada topvrouw Meng aangehouden wegens bankfraude en samenzwering in verband met het negeren van Amerikaanse sancties tegen Iran.

Ondanks de ophef opent deze zomer zijn eerste flagshipwinkel in Wenen in Oostenrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond