Deel dit artikel
-

HUB Uitgevers zelfstandig door

De grootste titels van het failliete HUB Uitgevers maken onder een nieuwe vlag een doorstart: Reshift Digital.

Ondernemers Paul Molenaar, Martin Smelt en Johan van Dijk maken met ‘onder meer’ Computer Idee, Personal Computer Magazine, Media Totaal, Power Unlimited, Discovery Magazine en diverse beurzen een doorstart. Dat gebeurt onder de naam Reshift Digital, zo laten de nieuwe eigenaren weten. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator bereikt.

Het team laat weten met andere licentiehouders in onderhandeling te zijn over het voortzetten van andere titels.

Molenaar: “We denken nog steeds in merken, zowel in print als online, maar geloven in de ontwikkeling van diensten, zowel naar de zakelijke als de particuliere markt.”

Reshift wil zo veel mogelijk medewerkers van de oude titels meenemen naar het nieuwe huis dat, volgens Molenaar, een gedegen financiering kent. Over de details daarvan worden bij de bekendmaking van de doorstart nog geen uitspraken gedaan.

Was de oud-directeur van Ilse Media er niet in geslaagd om zelf de doorstart te realiseren, dan had uitgeverij IDG daar vermoedelijk wel voor gezorgd. Die toonde daar expliciet interesse in.

HUB Uitgevers werd eind augustus failliet verklaard.

Foto: jeyulio (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

schuldeiser

Dus als ik het goed begrijp gaan een aantal oud eigenaars van HUB gewoon fijn verder zonder schuldenlast. Dit is echt onverteerbaar als schuldeiser zijnde. De boel laten ploffen en dan fijn doorstarten. Boeven zijn het.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond