Deel dit artikel
-

HUBspot moet regionale innovatie Leiden aanjagen

De Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden en de gemeente Leiden hebben het Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap – HUBspot – opgericht.

Het centrum krijgt twee rollen. De eerste is dat het de regionale plaats voor ondernemersonderwijs wordt. Alle studenten van het Leidse WO en HBO kunnen er onderwijs volgen waarin ze de competenties ontwikkelen die belangrijk zijn voor werken in het bedrijfsleven of het opstarten van een eigen bedrijf. Studenten die later het onderzoek in gaan, kunnen de competenties inzetten voor het valoriseren van hun onderzoek (academisch ondernemerschap).

De tweede functie van HUBspot is die van incubator, waar startende ondernemers workshops volgen, gecoacht worden en een kantoor kunnen huren waar ze hun idee voor een eigen bedrijf uitwerken en tot een succes maken. Ook die functie is nodig.

HUBspot, dat als slogan Innovate Leiden meekrijgt, wordt gevestigd aan de Langegracht 70. Ook Luris, het valorisatie-instituut van de universiteit, trekt in het gebouw. Evenals Lugus, de pre-incubator voor Leidse studenten van universiteit en hogeschool die spelen met een idee voor een onderneming.

HUBspot heeft nauwe banden met het regionale samenwerkingsverband Economie071 en met Area071, gericht op starters in de regio.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

Leuk idee, alleen jammer van de naam. Denk dat ze die nooit gegoogled hebben. Ben ook benieuwd of zij binnenkort een advocatenbrief op de mat krijgen door het Amerikaanse concern Hubspot. Lijkt mij wel dat zij hun bedrijfsnaam hebben afgeschermd. Een hoofdletter hier en daar gaat geen verschil maken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond