Deel dit artikel
-

Huizensite Zuka breidt uit met woningruil

Met de wildgroei aan huizensites op de markt moet elke kans gegrepen worden. Directeur Ron van Veldhoven van Zuka: “De markt verandert razendsnel.” Door in te zetten op woningruil denkt hij in tijden van economische crisis de stagnerende woningmarkt een stapje voor te zijn.

Zuka speelt in op de stagnerende woningmarkt door het online platform voor zelfstandige woningverkopers uit te breiden met woningruil. Mensen die binnen dezelfde prijsklasse van hun eigen koopwoning een nieuwe woning zoeken kunnen op Zuka ook uitwijken naar woningruil. Woningverkopers die in de huidige markt hun woning moeilijk verkocht krijgen, breiden zo hun opties uit.

Op de site vinken woningbezitters die een huis te koop zetten aan dat ze geïnteresseerd zijn in woningruil. Geïnteresseerden kunnen zelf de mensen achter een woning benaderen. Mensen die hun woning aanbieden voor woningruil kunnen in de omschrijving aangeven waar ze zelf naar op zoek zijn, bijvoorbeeld binnen welk gebied of prijsklasse een andere woning wordt gezocht. Door te zoeken binnen het beschikbare woningaanbod in een bepaalde stad van te koop staande huizen met de zoekterm woningruil, komen de beschikbare ruilwoningen bovendrijven.

Van Veldhoven bemerkt een groeiende vraag naar woningruil: "We hebben veel contact met particulieren die ons regelmatig mailen met dergelijke vragen. Wij pakken die signalen uit de markt op. We hebben veel verzoeken gekregen. Ik denk dat tien procent van de woningverkopers in is voor woningruil."

In Nederland zijn er ruim vijftien woningsites actief op de markt. Van Veldhoven: "Wij maken ons geen zorgen dat we moeten vechten tegen de andere sites. Het is gewoon zo dat je mee moet gaan met de tijd, dat is essentieel. De markt verandert razendsnel. Funda laat bijvoorbeeld eindelijk woningen van LMV toe, al is dat onder bepaalde restricties. Dan denk ik: dat had je twee jaar geleden al moeten doen." De tijd gaat snel en kansen liggen ergens anders meent Van Veldhoven: "Bijvoorbeeld op het gebied van woningruil waar wij nu op inspringen."

Van de Nederlandse huizenverkopers, verhuist een deel naar het buitenland en een deel gaat groter wonen. Een ander deel, verhuist naar een woning binnen dezelfde prijsklasse maar met andere kenmerken. Een stel dat in een appartement in de stad woont wenst mogelijk een woning in een kindvriendelijke omgeving. Nu de woningmarkt stagneert en huizenbezitters moeilijker van hun huis afkomen is woningruil een aantrekkelijker alternatief meent Zuka.

Bron foto: terren in Virginia (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Egbert Hennen

erg origineel zijn ze niet bij zuka! na overname van funda, kopieren van smshuis nu woningruil.www.koopwoningteruil.nl van http://www.vrijehuizenmarkt.nl is er al jaren.

Jasper

Al jaren ? Volgens het schrijven aan de Belastingdienst ben je pas actief sinds april 2008 op dat gebied … os van dat het een prima initiatief van je is om je ook daar mee bezig te houden, moet je ff lekker kappen met het afzeiken van anderen, jij zal het wiel ook niet opnieuw hebben uitgevonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond