Deel dit artikel
-

Emerce Retail: Hunkemöller test winkelen via videobellen

Hunkemöller test in Nederland het winkelen via videobellen in geselecteerde filialen. Zo kun je door persoonlijk contact met een lingerie expert je favoriete artikelen zien vanuit het comfort van je eigen huis. Dat vertelt Alexandra Legro (Hunkemöller) op Emerce Retail.

Net als andere winkels hanteert Hunkemöller vanwege de coronabeperkingen click & collect of call & collect voor zijn vestigingen. Het sluit aan op de omnichannelstrategie die eigenlijk al sinds 2010 wordt ingezet.

Nederland is het eerste land waar videobellen mogelijk is op werkdagen tussen 10:00 & 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. “We helpen je ook met afrekenen,” zegt Legro.

Het Nederlandse bedrijf wordt steeds met datagedreven, leggen Legro en Alexander van Eerden van technisch partner Building Blocks uit.

De inzet van data en customer insights is sterk verankerd in de strategie van Hunkemöller. Het is de leidraad voor verschillende facetten in de bedrijfsvoering, de marketingstrategie en de sleutel om iedere consument met een volledig gepersonaliseerde ervaring aan het merk te binden. “Als lerende organisatie kun je het beste zoveel mogelijk uitproberen,” zegt Legro. “Oftewel: testen, testen, testen.”

De retailer is nu vooral aan het onderzoeken hoe ze klanten die al een jaar niet hebben besteld weer enthousiast krijgen. De testgroep krijgt verschillende campagnemails met een ander aanbod toegestuurd.

Hunkemöller voorziet een ontwikkeling van personalisatie naar hyperpersonalisatie, waarbij elke marketinguiting specifiek is afgestemd op wensen en interesses van klanten.

In een tweede video vertellen Bert Middendorp en Bas Drogtrop hoe Hunkemöller, door inzet van personalisatie en nieuwe kanalen, nu al grote impact heeft kunnen realiseren op de belangrijkste e-commerce metrieken, zoals het verhogen van de conversie en gemiddelde orderwaardes.

Volg de Online Retail Talks  vanaf 25 maart. Registreren doe je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond