Deel dit artikel
-

HvA start opleiding logistiek

De Hogeschool van Amsterdam start komend studiejaar met de nieuwe Associate degree (Ad) opleiding Logistiek (voltijd en deeltijd). Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft het opleidingsconcept positief beoordeeld.

Op basis van die beoordeling neemt de NVAO nu een voorwaardelijk besluit. Momenteel wordt gewerkt aan de aangegeven verbeterpunten zodat de opleiding volledig voldoet aan de kwaliteitseisen. Als de verbeteringen afdoende zijn beoordeeld volgt het onvoorwaardelijke accreditatiebesluit, waarna de opleiding in september 2021 van start gaat.

De logistieke sector in Nederland kampt met een groot tekort aan goed gekwalificeerde logistiek professionals. Door onder meer de vergrijzing is de vervangingsvraag groot. Daarnaast worden onder invloed van technologische ontwikkelingen en het toenemende belang van ICT hogere eisen gesteld aan reeds werkzame logistiek professionals.

Ontwikkelingen als data science, autonomous driving, automatisering en de toenemende rol van ICT zijn sturend voor de veranderingen in het logistieke werkveld. De 700.000 mensen in Nederland, werkend in de logistieke sector, verhogen mede daardoor elk jaar de prestaties op logistiek gebied.

Door nieuwe servicemodellen als thuisbezorgen en klantspecifieker leveren, lopen de logistieke kosten als component van de verkoopprijs op. Dat vraagt om nieuwe oplossingen en een hoger probleemoplossend vermogen bij logistiek professionals. De Hogeschool van Amsterdam wil graag inspringen op deze behoefte.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond