Deel dit artikel
-

Hype GameStop ten einde, koers stort in

De soap rond het door Reddit beleggers gehypte aandeel GameStop lijkt nu echt ten einde: de koers daalde zojuist 65 procent van zijn hoogste waarde 347 dollar. Ook andere gehypte aandelen AMC en Express verliezen terrein.

Ook de prijs van zilver is aan het dalen nadat het dankzij amateurbeleggers het hoogste punt in acht jaar had bereikt.

Speculanten op het Reddit forum WallStreetBets hadden de afgelopen week succes met het oppompen van waardeloze aandelen. Ze wilden professionele beleggers, die hadden gespeculeerd op een koersdaling, een hak zetten. Zo verloor hedgefonds Melvin Capital (dat veel met geleend geld belegt) 3,75 miljard dollar.

Het ‘gelukkige aandeel’ was GameStop, een traditionele verkoper van fysieke games.

De uitslaande brand op de beurs verplaatste zich van waardeloze aandelen naar de zilvermarkt.

Beursanalisten hadden al voorspeld dat de koers terug zou vallen naar de fundamentele waarde. Wie laat is ingestapt, ziet zijn winst verdampen.

De commissie voor de financiële sector in het Huis van Afgevaardigden wil een hoorzitting, waarbij ook de rol van hedgefondsen en die van beleggersapp Robinhood onder de loep wordt genomen. Die laatste beperkte de handel omdat het over te weinig liquide middelen beschikte.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) praat met Nederlandse brokers over de handel in het aandeel GameStop, zo meldt het ANP. Brokers als BinckBank en DeGiro beperkten de afgelopen dagen de handel in dat Amerikaanse aandeel.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond