Deel dit artikel
-

Hyperloop op eDay

Tim Houter, medeoprichter van Hardt Hyperloop, komt naar Emerce eDay op 11 oktober in Amsterdam. De Hyperloop is een conceptueel high-speed transportsysteem met buizen die onder lage druk staan en waarin capsules met passagiers of vracht zich voortbewegen. Hierdoor kun je bijna met de snelheid van het geluid reizen.

Om de ontwikkeling van een werkend prototype te stimuleren, organiseert Elon Musks bedrijf SpaceX de Hyperloop Pod Competition. De testbuis van 1,6 kilometer staat naast het hoofdkantoor van SpaceX in Hawthorne, Californië.

Nederland doet daar ook aan mee. Op 19 juni zal een team van TU Delft het nieuwe Hyperloop voertuig presenteren, waarna de studenten op 22 juli zullen deelnemen aan de uitdaging van Elon Musk. Het Nederlandse team bestaat uit 35 studenten van alle faculteiten van de TU Delft. Houter maakt daar overigens geen onderdeel meer van nu hij een eigen startup is begonnen.

Hardt Hyperloop haalde eerder dit jaar 1,25 miljoen euro op bij investeerders. Daarmee wil men in Delft een eigen testbaan opzetten.

Houter is een van de sprekers die zijn aangekondigd voor eDay. Andrew Keen, onlangs nog te gast op The Next Web, komt ook naar eDay. Hij is de auteur van vier boeken waarin de digitale cultuur kritisch wordt beschouwd: Cult of the Amateur, Digital Vertigo, The Internet Is Not The Answer en How To Fix The Future.

Andere sprekers zijn David Li van het Shenzhen Open Innovation Lab, Leif Johan Holand van Griff Aviation en Pamela Pavliscak van Change Sciences.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond