Deel dit artikel
-

Hypotheker Money met advies via videochats

Online hypotheekverstrekker MoneYou, een dochteronderneming van ABN Amro, gaat zijn klanten op kleine schaal van advies voorzien via videochats met adviseurs. Het bedrijf tracht het online nemen van een hypothecaire lening laagdrempeliger te maken. Video als ondersteuning bij het oriëntatie- of aankoopproces lijkt steeds gangbaarder te worden op de sites van financiële dienstverleners.

ABN Amro-dochter MoneYou maakte gisteren bekend videochats te gaan houden met klanten. Het betreft vooralsnog een proef met een klein aantal adviseurs. Het hypotheekbedrijf stelt dat videochats met een webcam online vertrouwen en gemak met zich meebrengen. Op de site maakt MoneYou nog geen melding van de chatoptie. Het is al langer mogelijk om advies per telefoon of geschreven chat te krijgen, iets dat bijvoorbeeld ook Wehkamp doet.

MoneYou legt de werking uit met: " Met de webcam is het mogelijk om tijdens een chatsessie de hypotheekadviseur in beeld te krijgen. De bezoeker kan dit aangeven door op de button ‘Chat live met een hypotheekadviseur’ te klikken. Vervolgens vult de bezoeker enkele persoonsgegevens in, waarna de chatsessie start. De bezoeker heeft zelf geen webcam nodig. Hij ziet de adviseur op het beeldscherm. ‘In december zijn we gestart met de inzet van chat."

"We zagen dat chat vooral gebruikt werd tijdens kantooruren met pieken vlak na de lunchpauze. Je hypotheek telefonisch bespreken op je werk is
lastig, maar communiceren via chat geeft blijkbaar voldoende privacy’, aldus marketingmanager Karin Polman.

De hypotheeksite claimt foutief dat ze de eerste in Nederland is die videochats inzet als klantondersteuning. SNS Bank was de ABN Amro-dochter voor, en biedt klanten al langer de mogelijkheid om geschreven of gefilmde chats te houden. Ook FBTO videochat met zijn klanten als ze daar om vragen. Rabobank toont op zijn site voorlichtingsfilmpjes over het afsluiten van een hypotheek. Interactie met de bank is hierbij echter niet mogelijk.

MoneYou sloot in mei 2006 een overeenkomst met Telegraaf-advertentiesite Woonkrant.nl. Naast iedere advertentie op Woonkrant.nl kunnen internetters direct bij MoneYou een offerte aanvragen. Dezelfde dienst verleent MoneYou ook aan Funda.nl.

Deel dit bericht

6 Reacties

Karin Polman

MoneYou is wel degelijk de eerste hypotheekverstrekker die met webcams direct live advies geeft. Verschil met SNS Bank is dat SNS werkt met een online secretaresse die een afspraak maakt voor het daadwerkelijke advies gesprek. Bij MoneYou plant de bezoeker geen afspraak, er kan direct gestart worden met het gesprek. Direct live advies dus.  

Erik Pouwen

Bij de SNS Bank kun je een afspraak maken, maar deze kan ook per direct gemaakt worden en ingaan. Het hoeft geen dagen of uren van tevoren te worden ingepland. MoneYou heeft dus geen enkele primeur.

Jan M

Nou Ja, wij hebben al 2 jaar een webcamchat. Het is ons werk, maar bezoekers kunnen meteen vragen stellen. Niets nieuws onder de zon. Gaan we deze berichten ook krijgen bij de "eerste" autoverkoper, tandarts, chirurg, oh nee, die zijn al geweest. En nog honderden bedrijven staan op: http://www.userplane.com/

Harrie Vollaard

De Rabobank heeft trouwens ook een mogelijkheid tot interactie via webchat. Zie onder de producten Lenen en Sparen.

john

Het Chatkantoor speelt uitstekend in op deze nieuwe vorm van distributie. Kijk maar eens op http://www.chatkantoor.nl en zeker op de afdeling http://www.hypotheekchat.nl Slimme en nuttige portal.

Gerrit

Vraagje, ik kwam toevallig de naam Karin Polman hier tegen , mag ik vragen of weet iemand of deze zekere Karin Polman een jaar of 30 geleden in Losser bij haar adoptie ouders heeft gewoont Mvg Gerrit uit Enschede

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond