Deel dit artikel
-

Hyves: dagelijks 350.000 mobiele gebruikers

Iedere dag loggen 350.000 gebruikers van Hyves minstens eenmaal op het netwerk in via hun mobiele telefoon. Mobiel chatten is een toepassing die daar nog harder groeit dan op het vaste web.

Hyves’ Yme Bosma voorspelde in 2008 dat de mobiele interface per 2013 de belangrijkste ingang kan zijn voor de profielensite. Het vaste web zou daarmee het zijdeurtje worden. Zover is het nog niet, maar de trend ontwikkelt zich wel in die richting. Bosma: “[Mobiel] groeit razendsnel en we zien zelfs dat dit al invloed heeft op het dagelijks gebruik van de normale website. ”

In een bericht op zijn blog schrijft hij dat profielensite Hyves per dag 350.000 mobiele gebruikers verwerkt. Ongeveer de helft bezoekt de mobiele webversie van de site, de andere helft gebruikt een applicatie zoals de jaar oude iPhone-applicatie.

Ter vergelijking: het dagbereik van de ‘normale’ website is 3 miljoen.

“Daarnaast zien we dat het gebruik van Android sinds 2 à 3 maanden significant aan het groeien is”.

Het bedrijf draait nog geen specialistische analyses om specifieke mobiele gedragingen te herkennen. Op basis van dat soort informatie zouden nieuwe diensten kunnen worden ontwikkeld. Bosma: “We zijn nog niet eens uit over de leeftijdsverdeling, of die op mobiel anders is dan op het vaste web.

Het is wel duidelijk dat het gebruik van communicatiediensten op de telefoon sneller groeit dan op het vaste web. Dat is duidelijk te zien bij chat, maar er worden ook erg veel foto’s bekeken en geupload”.

Gebruikers van de profielensite kunnen ook geven dagelijks zo’n half miljoen statusberichten door (Wie Wat Waar). Tien procent van die status updates bevat exacte GPS-coördinaten. De locatiesensor van telefoons wordt zichtbaar steeds vaker gebruikt. Rondom die locatiekennis biedt Hyves nog geen specifieke diensten, al komen die spoedig.

Bosma publiceerde op zijn blog een analyse van bereikcijfers van Hyves, Facebook, LinkedIn, Twitter en Windows Live. Hij concludeert: "Het marktaandeel van Hyves in het internetgebruik door Nederlanders is groter dan ooit en groeiende: 1 op elke 10 minuten brengt Nederland door op Hyves, bijna 1 op de 4 van alle bezoeken aan websites is aan hyves.nl en 1 op de 5 van alle bekeken webpagina’s is een Hyves-pagina. Hyves en Facebook lijken vooralsnog echt complementair, beide diensten blijven groeien".

Foto: rodrigofavera (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Stefan

Nou, dan ben ik wel benieuwd wanneer er nu een keer een goede App komt voor de BlackBerry Storm (waarschijnlijk 2013).  Daarnaast mag van mij het wie wat waar beter geintegreerd worden in je Hyves pagina (soortgelijk aan het prikbord bij Facebook / LinkedIn). Je ziet dat men dat goed gebruikt en dit zou het gebruik van Hyves ook kunnen stimuleren. Evenals de locatiegerichte diensten (misschien samenwerken met Feest.je?), want dit leent zich natuurlijk uitermate goed voor mobiel. Maar ja, dan kom ik wel weer even terug op de Apps (zie hierboven)…. Ik ben benieuwd

Alex

Zeer mooie cijfers en logische trend Enig idee iemand hoeveel Facebook Mobile per dag doet?

Erwin Boogert - Emerce

Alex, Facebook zegt 100 miljoen per maand maar verder niet of dat wel/niet uniek is noch andere details: http://bit.ly/cfMmLN

Mariemiloe

Ik vind de app voor symbian waardeloos eerlijk gezegd. Ik ga dan ook niet online met m'n gsm. Het zal wellicht op de iPhone beter geregeld zijn…

ex-Hyver

Gaat Hyves nog eens scoren met features ipv steevast met cijfers te komen die aangeven hoe goed ze het "nog" doen?Wat kunnen we verwachten de komende tijd? Nog meer cjfers?Of is dit een prelude voor verkoop? Hyves, hoe zit dat?

Lotte

ja, hyves lijkt zich mooi te maken voor een verkoop, maar ik zou niet weten wie ze wil kopen, ze vragen ongetwijfeld veel te veel.In een zwaar concurerende markt heeft hyves het al zeeeeer lastig met facebook.Ik hoor de laatste tijd ook niks nieuws over hyves behalve wat mooie cijfertjes. Facebook lees ik vrijwel iedere dag over nieuwe partnerships, feit dat ze Ork*t van Google in India verdringen, dagelijks vele nieuwe sites met Facebook Connect etc etc. Het blijft verder angstvallig stil bij hyves eerlijk gezegd.

Karin Versluis

Ooit had ik 159 vrienden op Hyves, nu zijn dat er nog 81, waarvan de meesten inactief. Iedereen is naar Facebook. Hyves is absoluut nuttig; hoe langer ze de bejaarden en jonge kinderen van Facebook weg kunnen houden, hoe leuker Facebook blijft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond