Deel dit artikel
-

‘Hyves gaat servers verhuren’

De Telegraaf wil duizenden ongebruikte servers van Hyves verhuren voor clouddiensten. Dat meldt het FD vanochtend.

Het mediabedrijf kan de servercapaciteit vanwege langlopende leasecontracten niet afstoten. Die capaciteit is ingekocht op basis van de verwachte toestroom van abonnees die is uitgebleven. Sinds TMG Hyves twee jaar terug overnam, is het dataverkeer met negentig procent afgenomen.

Uit een representatief onderzoek van InSites Consulting dit najaar bleek al dat bijna een kwart van de vroegere gebruikers niet meer actief is op de site. Ze zijn bijna allemaal overgestapt naar Facebook.

Het zou gaan om 3000 servers waarvan vijftien procent effectief wordt ingezet. Een deel ervan wordt al voor zusterwebsites gebruikt. De dienst draagt intern de werktitel YUNO Cloud (why you no cloud).

Deel dit bericht

8 Reacties

Jeroen voor 't Hekke

Waarom stellen ze een deel van die server niet beschikbaar voor startups? Misschien komt er nog iets moois uit voort en ziet de toekomst voor Hyves / TMG er weer wat rooskleuriger uit.

Marcel Broek

Helemaal mee eens Jeroen. TMG zou ook kunnen denken aan een wedstrijd voor startups of het organiseren van een interne startup competitie voor hun medewerkers. TMG heeft de capaciteit om dergelijke initiatieven te organiseren.

Heino Lenting

Welk zelf-respecterende onderneming (anders dan zusterondernemingen) gaat in zee met de Telegraaf als het om Cloud Computing gaat?

Immers een dedicated solution opzetten (zoals voor Hyves) is duidelijk wat anders (no offense) dan een public cloud organiseren waar andere partijen eenvoudig en betrouwbaar in mee kunnen draaien. Bovendien zijn er een aantal grote spelers op de cloudmarkt met veel jaren ervaring en is er sprake van behoorlijke prijsdruk.

Telegraaf: pick your battles carefully.

Oli4B

90% didn’t see that one coming …

Marinus van den Elshout

Op tijd verkocht ! NETJES !

Z.Eur

Spanjer is jaren op zoek geweest naar een business model voor Hyves.
De toko duur verkopen aan een onwetende partij om vervolgens hard weg te rennen was het enige wat hij kon bedenken….

Christian

Ik denk dat Hyves opzich een goede investering was, maar De telegraaf heeft er gewoon echt te weinig aandacht aan besteed. Er had zelfs met een laag budget ontzettend veel meer uitgehaald kunnen worden. Volledig eigen schuld.

GiMiScale

Op zich helemaal geen vreemde gedachte. O.a. KPN en NS verkopen overcapaciteit ook aan derden, al is het management van deze capaciteit nog te complex en komt het nog niet echt van de grond.

Als men bij Hyves in staat is om Eucalyptus, Nimbula (beide: AWS API) of OpenStack te implementeren dan is de “HyvesCloud” wellicht een realistische mogelijkheid. Als TMG deze software geïmplementeerd heeft dan kan deze “HyvesCloud” koppelen met ons Cloud Management Platform (CMP) en heeft o.a. de start-up direct toegang tot management- en automated services en templates.

Wat ons (GiMiScale) betreft nog even wachten hoe dit gaat lopen, maar een Cloud Provider van NL bodem is altijd welkom op ons multi-cloud CMP. Voor ons dan nr. 7 die koppelt met ons CMP 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond