Deel dit artikel
-

‘Hyves is 299 miljoen dollar waard’

Vergeleken met de andere grote sociale netwerken en de gemiddelde online advertentie-uitgaven per gebruiker, is het Nederlandse Hyves 299 miljoen dollar waard.

Weblog TechCrunch heeft voor de tweede keer een waarde toegekend aan de grotere sociale netwerken. Hyves komt in het overzicht op de veertiende plaats.

Als uitgangspunt is de waardering van Facebook genomen. Investeerder Digital Sky Technologies liet onlangs weten 200 miljoen dollar over te hebben voor een belang in profielensite Facebook. DST waardeert Facebook op 10 miljard dollar.

Vorig jaar werd Facebook nog gewaardeerd op 15 miljard dollar. Hyves kreeg toen in vergelijking nog een ongekend hoge waarde toegekend van 844 miljoen dollar.

In het model van TechCrunch wordt data van Comscore gebruikt samen met informatie uit een rapport van PriceWaterhouseCoopers om de gemiddelde online advertentie-uitgaven per gebruiker te berekenen.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, werd in 2008 de advertentie-uitgaven geschat op 25,2 miljard dollar. Gedeeld door het aantal mensen dat online is in de Verenigde Staten (191 miljoen), wordt er gemiddeld 132 online advertentiedollars gespendeerd per persoon. In Nederland zou het 95 dollar per persoon zijn.

Deze advertentie-uitgaven worden gekoppeld met het aantal gebruikers uit de diverse landen van een netwerk.

Het geheel wordt afgezet tegen de waardering van Facebook in 2009. Dezelfde berekening wordt toegepast met de waardering van Bebo (850 miljoen dollar) in 2008 en LinkedIn, waar met een totaal aan investeringen van 53 miljoen dollar in 2008, de waardering uitkwam op 1 miljard dollar.

Afgezet tegen Facebook is Hyves 299 miljoen dollar waard. In vergelijking met Bebo krijgt Hyves een prijskaartje van 139 miljoen dollar en gezet naast de waardering van LinkedIn komt Hyves uit op 390 miljoen dollar.

Dit jaar is ook Twitter meegenomen. De microbloggingsdienst komt in het model uit op een waarde van bijna 1,7 miljard dollar.

Deel dit bericht

9 Reacties

Dirkzwager

Zullen we de waarde van een website weer eens laten afhangen van daadwerkelijke vraag en aanbod? Dit soort berekeningen spreken tot de verbeelding maar is er ook maar 1 partij die dit bedrag voor hyves wil neerleggen? Voorlopig rammelen de verdienmodellen, met alleen advertenties maak je geen gouden bergen. Kijk maar naar youtube.

RB

hyves? NETLOG! waarom dit niet melden? staat hoger dan Hyves

dik

Dirk, Hyves heeft ook niet alleen advertentie inkomsten, ze hebben ook goldmembers en met zon 15 – 25 euro per jaar kan dat al aardig aantikken.  Daarnaast haalt youtube heel wat binnen, maar ja waarschijnlijk willen ze geen winst maken gezien het feit dat alles nu HD moet…

Marjolein

idd, ik word ook een beetje moe van dit hyves gehype … hyves is op de terugweg! Steeds meer mensen gebruiken facebook (terecht overigens)Gaaaap, volgens mij wordt e-merce betaald voor dit gehype van hyves!@RB idd, er zijn voldoende social networks die hoger staan dan hyves waar de media te weinig aandacht aan schenkt!Ik snap ook niet echt waarom niemand een serieus onderzoek laat doen naar daadwerkelijke gebruik van hyves! ik log bv 1x/half jaar in…en geloof niet dat 8.8 miljoen leden zoals ze claimen ook daadwerkelijke gebruikers zijn!

Rob

Ja, idd leuk dit soort geschreeuw in de ruimte, NIEMAND gaat dit bedrag er voor neerleggen!

Robert

Jaloers allemaal, wat een zure reacties! Laat het de helft zijn, ik kan er goed van op vakantie!

Steve

Hyves heeft zijn langste tijd wel gehad. Lees hier hoe Bert Brussen er probeert vanaf te komen.  http://www.bbrussen.nl/2009/05/01/bert-brussen-ontworstelt-zich-aan-hyves-sekte/

Henry F

Ok ze hebben Goldmembers. Maar het gros moet uit de advertenties komen.Ik heb nog NOOIT op 1 advertentie geklikt laat staan er naar gekeken. Dus WIE of wat bepaalt in vredesnaam de waarde? Allemaal nattevinger werk en degenen die dit soort onderzoeken doet strijken waarschijnlijk een lekkere som geld op dus schatten ze vanwege 'eigenbelang' lekker hoog in zodat ze de volgende keer wederom gevraagd worden.  Voor de rest: wie stinkt hier nog in? En welke adverteerder gelooft nog in een bannertje op Hyves…… 

Frans Jan Boon

Hyves had moeten cashen toen het nog op de weg omhoog was. De bedragen die ik hierboven lees doen mij terugdenken aan de bubble, zo'n 10 jaar geleden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond