Deel dit artikel
-

Hyves TV van start bij Tele2

Meer dan 250.000 Nederlanders kunnen vanaf vandaag Hyven op hun televisie in de huiskamer. Tele2 opent een Hyves’ tv-kanaal. Zon 50 procent van zijn klanten gebruikt interactieve tv-diensten.

Tele2 Nederland maakte de lancering van het nieuwe digitale themakanaal zojuist bekend.

Een klein deel van de ruim 7,5 miljoen geregistreerde Hyvers kan sinds vandaag via de afstandsbediening surfen op de profielensite. Ze kunnen profielen, foto’s en video’s bekijken en krabbels lezen.

Via de tv is het niet mogelijk om berichten of multimediabestanden via de tv naar Hyves te sturen. Het is overwegend eenwegverkeer. De enige uitzondering is dat de gebruikers via de functie Wie Wat Waar kunnen zeggen wat ze waar aan het doen zijn.

De telecomaanbieder heeft iets meer dan 250.000 klanten die in theorie tv kunnen kijken via hun ADSL-abonnement. Hoeveel dat er in de praktijk zijn, wil het bedrijf niet kwijt. 

Het nieuwe themakanaal wordt opgenomen in het rijtje met themazenders van ABN Amro, Grolsch en de Volkskrant.

De Tele2-woordvoerder: "Ongeveer de helft van onze klanten maakt actief gebruik van video on demand-diensten. Behalve de themakanalen vallen daar ook onze videotheek en Programma Gemist onder."

Update 251108, 14:04: in eerste instantie stond in bovenstaand verhaal gemeld dat Hyves Tele2 betaalt om de webversie voor tv geschikt te maken. Dat blijkt niet correct.  

Deel dit bericht

7 Reacties

Sjaak

Jammer, de TV zou bij uitstek een medium zijn om iets toe te voegen. Nu is het een veredelde Hyves browser. "Ongeveer de helft van onze klanten maakt actief gebruik van video on demand-diensten. Behalve de themakanalen vallen daar ook onze videotheek en Programma Gemist onder." Oftewel: de helft van de kijkers heeft nog nooit een vod programma opgevraagd. De andere helft tenminste 1x. Wat zijn de werkelijke gebruikersaantallen???

Yme Bosma

@Erwin  Wij betalen niets aan Tele2, waar haal je dat vandaan?

Erwin Boogert - Emerce

Yme, dank voor je reactie.  Dat element heb ik direct opgetekend uit de mond van de woordvoerder van Tele2. Dat staat ook als zodanig in de tekst. Bij latere, expliciete verificatie werden die woorden niet teruggetrokken.  Uit jouw reactie blijkt echter het tegendeel.  Waar ligt de waarheid?

MM

Ik vind het echt compleet onzinnig dat een merk als Hyves zou moeten betalen aan Tele2 voor doorgifte op een platform dat een fractie aan gebruikers heeft dan dat van Hyves. Het is juist voor Tele2 gunstig dat ze Hyves in hun pakket mee kunnen nemen. Werkelijk de wereld op zijn kop zou dat zijn; goed bezochte websites die betalen voor doorgifte op TV.

Fonze

@Erwin: Waar ligt de waarheid? Wat heeft de waarheid (wie betaalt wie of niet) met deze berichtgeving te maken. Is het van essentieel belang in dit artikel? Nee toch lijkt me? Is het dan moeilijk om het te verwijderen om zo vreemde/onnodige reacties (zoals die van jou, mij en MM) te voorkomen? Ook om geen (eventuele) onwaarheden in de markt te plaatsen?

JoePieJeroen

interessante discussie over het business model, maar dat is er eentje die je als bedrijf niet via het internet voert.Hiernaast feliciteer ik beide partijen met een leuke innovatie op digitale tv.  @Sjaak 50% is een prima percentage van je DTV gebruikers om als actieve klanten te kunnen noemen. @Erwin – Emercewanneer je het over 250.000 Nederlanders hebt, dan ga je uit van huishoudens (gem. 2,2 persoon per huishouden?) die IPTV van Tele2 hebben? (en niet slechts internet en/of telefonie)

Erwin Boogert - Emerce

JoePieJeroen, dan gaat het idd over het aantal aansluitingen dat technisch geschikt is om TV-signalen te ontvangen. ADSL2+ dus. Hoeveel huishoudens daadwerkelijk een IPTV-abonnement hebben, maakt Tele2 niet bekend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond