Deel dit artikel
-

IAB Nederland lanceert de Programmatic Awards

IAB Nederland roept een award in het leven voor programmatic advertising en belangstellenden kunnen hun nominaties vanaf nu gratis inzenden.

Op 15 juni reikt IAB Nederland tien Programmatic Awards uit, verdeeld over twee categoriëen. Vijf prijzen gaan naar mensen, vijf prijzen gaan naar opgeleverd werk. Daaronder bijvoorbeeld prijzen voor het beste always on-werk en beste data-driven creative.

Tim Geenen, voorzitter van de IAB Nederland Taskforce Programmatic, over het waarom van de prijzen: “Programmatic is in Nederland al jaren één van de groeifactoren in de advertisingindustrie. Vanuit de rest van de wereld wordt naar ons gekeken met welke creatieve, strategische en innovatieve oplossingen wij werken. Wij zijn een inspiratiebron voor velen, maar zelf gaven we nog niemand hiervoor de credits.”

Een jury van tien man, IAB-werkgroepleden, zal zich over de inzendingen buigen. Belangstellenden kunnen werk nomineren tot en met volgende week maandag 22 mei.

Foto: Official GDC (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Daan

Leuk initiatief. Maar voor wie is deze prijs? Is deze voor adverteerders met lef? Dat is een beetje vaag? Tevens mis ik adverteerders en bureau mensen in de jury.

Tim Geenen

Hi Daan, deze prijs is primair bedoeld voor de mensen achter de schermen, de specialisten in de nieuwe functies die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Yield managers, product managers, optimisers, data scientists, analisten, supply/demand managers etc. We misten een podium waar we deze talenten en hun werk in de spotlight kunnen zetten.

Mbt de jury: voor dit jaar zijn we begonnen met de kerngroep van de programmatic taskforce. Op het moment van samenstellen zaten hier twee bureaus in (Bannerconnect en Zenith) en vanuit de adverteerders kant hebben we ING. De rest van de groep bestaat uit leden die een ruime blik en ervaring hebben in de programmatic sector, vanuit zowel inhoudelijk als commercieel perspectief.

Onze ambitie is om de Programmatic Awards elk jaar te herhalen, waarbij we volgend jaar de jury ook uitbreiden.

Heb jij al een case ingestuurd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond