Deel dit artikel
-

iBeacon dringt onderwijs binnen

Een nieuwe app genaamd BeHere kan met behulp van Apples iBeacontechnologie automatisch scholieren of studenten herkennen als zij de klas binnenkomen.

Daarbij dient de iPad van de leraar als een virtuele iBeacon. Voorwaarde is wel dat de scholieren een iPhone, iPad of iPod Touch bij zich dragen. Door nieuwe functionaliteit in iOS 7.1 hoeven zij de app zelfs niet te openen.

Zijn ze eenmaal herkend dan kunnen scholieren via de app ook om hulp vragen. Die hulpverzoeken worden chronologisch gerangschikt.

De app is ontwikkeld door een Braziliaans softwarebedrijf Beelieve, hoofdzakelijk voor demonstratiedoeleinden. Mogelijk wordt de functionaliteit nog verder uitgebreid, want meer dan een presentielijst is het niet.

Tot nu toe werd de iBeacontechnologie vooral gebruikt voor retailomgevingen. Ruim tweehonderd supermarkten van de ketens Safeway en Giant Eagle in Amerika gaan het gebruiken voor mobiele marketing. Ze kunnen seintjes sturen naar de telefoons van passanten en bezoekers van de winkels.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Dus iedereen verplicht een iPhone?! Lijkt me niet.. Bovendien moet je een App geinstalleerd hebben, die je dus ook kunt verwijderen of uit kan zetten en dus de functie van de toepassing omver helpt… Enneh hulp vragen via de app??? Is het opsteken van je vinger echt zo moeilijk? Tsss. Wel een erg slap voorbeeldje vd technologie

aad

Dit zou je dus ook kunnen toepassen binnen een bedrijf lijkt mij. Personeel klokt dan in en uit en je zou kunnen tracken hoe lang of juist niet, een medewerker aanwezig is op de werkvloer.
Je zou dan wel wel iedereen een iphone moeten aanmeten, wat me nogal moeilijk/duur lijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond