Deel dit artikel
-

iBeacon gebruikt voor gaming

Apples iBeacon technologie wordt mogelijk de basis van locatiegebaseerde gaming. Volgens Dave Bisceglia van The Tap Lab liggen hier onvermoede mogelijkheden.

Met iBeacon is een nauwkeurige locatie- en afstandsbepaling mogelijk tussen twee apparaten, waaronder een iOS (Apple)-apparaat. Daarbij zijn allerlei mogelijkheden denkbaar, zoals het uitwisselen van contactgegevens, draadloos betalen met je iPhone en aanbiedingen zodra je je iPhone vlakbij een iPad-zuiltje in een winkel houdt.

Apple maakt daartoe gebruik van een universele standaard genaamd Bluetooth Low Energy (BLE), die ook door Android wordt ondersteund vanaf Android 4.3. BLE zit al een tijdje in iPhones (4S en 5) en iPads. Apple was zelfs het eerste bedrijf dat deze standaard introduceerde.

De eerste toepassingen hadden betrekking op marketing in winkels, maar er duiken steeds meer nieuwe toepassingen op. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Allure Energy hoe iBeacon en zijn slimme thermostaat EverSense kunnen samenwerken. Daarbij fungeren zendertjes of iOS-apparaten zelf als temperatuurmeters. Thermostaten bevinden zich vaak in de hal, waar een andere temperatuur heerst dan in bijvoorbeeld de woonkamer.

Het Amerikaanse bedrijf The Tap Lab heeft een eerste mobiele game Tiny Tycoons ontwikkeld die gebruikmaakt van iBeacon. Volgens CEO Dave Bisceglia zijn standaard Bluetooth en gps minder geschikt omdat ze de batterij te snel uitputten.

Met iBeacon kunnen in een bepaalde locatie kleine zendertjes worden geplaatst die fungeren als virtuele piketpaaltjes. De positie van gamers zou daarmee, ook binnenshuis, zeer nauwkeurig te bepalen zijn. The Tap Lab demonstreerde zijn eerste toepassingen aan Re/code.

Deel dit bericht

1 Reacties

Guus

“Volgens CEO Dave Bisceglia zijn standaard Bluetooth en gps minder geschikt omdat ze de batterij te snel uitputten.”
Klopt, Maar belangrijker nog is dat GPS binnen niet werkt en oude bluetooth standaard geen afstand inschatting faciliteert, Bluetooth (4.0) low energy dat voor iBeacons gebruikt wordt heeft dat nu juist wel. Ideaal voor lokatie bepaling op ‘de korte afstand’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond