Deel dit artikel
-

iBeacons op Tilburgse kermis

Op de Tilburgse Kermis, vanaf 17 juli, komen 25 iBeacons te hangen. Mensen met een smartphone kunnen via Bluetooth allerlei nieuwtjes ontvangen.

De zendertjes komen op verschillende plekken op het kermisterrein. De berichtjes komen binnen via de 100%lokaal-app. Die app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Bezoekers krijgen onder meer informatie over optredens, aanbiedingen van exploitanten en evenementen. “Voor ons is het een interessant experiment omdat we ook waarschuwingen kunnen verspreiden”, zegt Jet van Baast van de Gemeente Tilburg tegen Emerce.

De Tilburgse Kermis wil graag het voortouw nemen om via iBeacons op een nieuwe manier met het publiek in contact te komen.

Het initiatief komt van 100%Lokaal, een Tilburgs bedrijf dat naar eigen zeggen actief is in meer dan vijftig gemeenten met een uitgave van een gids met waardecheques van lokale ondernemers. Begin dit jaar werd een samenwerking met het Friese Lightcurb aangekondigd.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een kermis iBeacons inzet. De bakens worden vooral in winkels of winkelcentra gebruikt. De Friese stad Sneek maakte eind april bekend dat het de eerste stad in Europa is met een volledige iBeacon-dekking.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond