Deel dit artikel
-

IBM en Maersk vormen blockchainbedrijf

IBM en ’s werelds grootste containerverscheper A.P. Moller-Maersk vormen een joint-venture rondom blockchaintechnologie. Het moet de wereldhandel versnellen omdat het veel tijdrovende papieren werkprocessen worden geautomatiseerd.

Het doel van het nieuwe bedrijf is een gezamenlijk digitaliseringsplatform te ontwikkelen voor de zeevarende logistieke bedrijven en hun toeleveranciers en afnemers. Een dergelijk initiatief kan alleen slagen als zoveel mogelijk partijen in de keten meedoen. Dat levert hen meer snelheid en uiteindelijk lagere operationele kosten op.

De eerste toezeggingen tot samenwerking zijn al binnen van General Motors, Procter and Gamble, Agility Logistics, de douaneautoriteiten van Singapore en Peru, APM Terminals en PSA International.

Maersk in een persbericht: “De eigenschappen van blockchaintechnologie zijn bij uitstek geschikt voor grote netwerken van ongelijksoortige partners.”

Binnen de samenwerking brengt het financieel gekwelde IBM de blockchainkennis in, Maersk de logistieke expertise en zijn netwerk en marktmacht. Het nieuwe bedrijf moet half 2018 formeel van start gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond