Deel dit artikel
-

IBM opent Internet of Things cocreatie wolkenkrabber in München

IBM Watson Group heeft donderdag in München een nieuw hoofdkwartier voor zijn Internet of Things activiteiten in gebruik genomen. Het complex heeft 200 miljoen dollar gekost.

Zeker duizend programmeurs en ontwerpers van IBM komen hier te werken. Samen met partners wordt hier gewerkt aan allerlei oplossingen. Zo gaan IBM en Visa draagbare apparaten geschikt maken als verkooppunt. Ook zijn samenwerkingen aangekondigd met Bosch, Ricoh en Arrow Electronics.

Het gebouw telt 39 verdiepingen, maar die worden niet alleen door door IBM zelf gevuld. Ook Avnet en de Franse bank BNP Paribas krijgen er een kantoor. Wel moeten huurders een relatie met IBM hebben en aan IoT werken.

Vorig jaar was al een samenwerking met BMW aangekondigd op het gebied van autotechnologie. Ook IT bedrijf Capgemini vestigt zich in IBMs Watson IoT center om de potentie van Industry 4.0 te onderzoeken.

Ook startups worden niet vergeten. Samen met Indiegogo en Arrow Electronics wordt een accelerator opgezet voor jonge bedrijven als PlayDate. Van blockchain tot cyber security, nagenoeg alles is mogelijk.

Dat IBM zo stevig investeert in IoT is niet verrassend. In 2022 moet deze markt een omvang hebben bereikt van 13,2 biljoen dollar.

De Watson groep, genoemd naar de gelijknamige supercomputer, werkt voor 6000 klanten.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Igor Beuker

Het is lijkt een visionaire stap en zeker respect voor.

Maar, de resulaten van IBM (19 kwartalen op een rij een daling!) baart me zorgen. Resultaten laten duidelijk zien dat men zelf (intern) veel moeite heeft met strrategie en digitale transformatie. https://fortune.com/2017/01/19/ibm-hopeful-declining-revenue/

Jacques Peters

Beste Igor,

Als dat waar is wat je schrijft ‘(19 kwartalen op een rij een daling!) ‘, dan kan ik me voorstellen dat IBM hoopt, door dit gebouw te delen met al die bedrijven, op nieuwe succesvolle samenwerkingen.

Als je zo dicht bij elkaar in een gebouw zit is de kans op nieuwe concepten aanzienlijk voor IBM. Ook omdat ze startups een plek willen aanbieden in het gebouw.

Igor Beuker

Beste Jacques,

Fortune, Reuters en alle financliele media schrijven het. En de beurskoers is geen fake nieuws. Dus waarom zou je dat uberhaupt in twijfel trekken? Even goed zoeken en je hebt de feiten. Ik denk ook dat het een slimme move is van IBM, qua trend (IoT) en qua samenwerking. En ik hoop dat het ze voorspoed brengt.

Maar bij WEF in Davos, was ik meer dan verbaasd toen ik IBM CEO Ginni Rometty on stage hoorde vertellen dat we ons niet echt zorgen dienden te maken qua banen over robots en AI.

Die voorspelling is wel echt zorgelijk. Zeker vanuit een kopvrouw van zo’n bedrijf. Alle grote visionairs en onderzoekers zien dit namelijk heel anders. De robot revolutie gaat mega impact hebben op vele soorten banen in heel veel industrieën. Dus qua resultaat en visie, krijgt IBM van mij echter niet meer “blind” het voordeel van de twijfel.

En vind ik het zorgelijk dat CEO Rometty in Davos merken en de politiek behoorlijk op het verkeerde been zette. Verantwoordelijkheid gaat verder dan eigen resultaat. De politiek heeft de robot revolutie namelijk totaal niet op het netvlies of in de programma’s. En het gaat wel om significante aantallen banen.
http://fortune.com/2017/01/18/ibm-ceo-ginni-rometty-ai-davos/

Groeten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond