Deel dit artikel
-

iBOOD doet management buy-out met Walvis

Het moederbedrijf van MediaMarkt verkoopt e-commerceplatform iBOOD aan het management van het bedrijf en de Nederlandse investeerder Walvis.

Dat maakten de bedrijven vanochtend bekend. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De verkoop vloeit voort uit een strategische koerswijziging van elektronicaconcern CECONOMY, waar MediaMarkt en Saturn onder vallen. De Duitsers besloten afgelopen voorjaar om zich meer op de eigen grote merken te richten.

In 2011 snuffelde MediaMarkt al aan iBood en in 2015 nam het uiteindelijk een meerderheidsbelang in de koopjessite. Het bedrijf uit Amsterdam is actief in vijf Europese landen.

Oprichter en directeur Jöran Prinssen licht toe aan deze uitgave: “we hebben veel partijen gesproken en kozen uiteindelijk voor Walvis, mede vanwege hun grote netwerk. Het komende jaar willen we vooral hard werken aan onze naamsbekendheid in Nederland.”

Volgens Prinssen staat zijn organisatie als een huis, wat ook een gevolg is van het onderdeel zijn van een Duits beursgenoteerd bedrijf. “We kunnen nu weer echt gaan ondernemen. Uiteindelijk willen we Europa’s grootste premium brand day deals doen.”

“Twintig procent van onze business is overstock. De rest is gepland”.

De sites van iBOOD in de Benelux hebben dagelijks tweehonderdduizend bezoekers.

Foto: anieto2k (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

M.

Hopen dat iBood weer wordt wat het ooit was. Onder CECONOMY bewind was het aanbod voorspelbaar en repetitief. Echt goede deals heb ik zelden meer gezien. Succes!

Carsten L.

Gefeliciteerd, klinkt als een goede stap. Ben al jaren trouwe klant en zal dat ook nog lang blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond