Deel dit artikel
-

Icecat koopt Zweedse reviews-aggregator Testseek

Data-uitgever Icecat neemt de Zweedse verzamelaar van online recensies Testseek over. Daardoor kan het in eigen beheer zijn eigen productdata gebundeld gaan verkopen aan e-commercepartijen met verzamelde, relevante recensies erbij.

De partijen maakten de transacties zojuist bekend. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, houden ze voor zich. Icecat betaalt de overname uit de winst. Het koopt de huidige aandeelhouders, oprichter Fredrik Engdahl en investeerder Netvalue, uit. Netvalue is het investeringsvehikel van Martijn Hoogeveen, tevens de CEO van Icecat. De partijen werken reeds sinds 2012 samen. In 2013 kocht Netvalue de helft van de aandelen in Testseek.

De combinatie van productdata en productreviews wordt ten behoeve van de ecommerce- en online marketing-omgevingen van klanten verkocht Recensiedata beïnvloedt de aankoopbeslissing van consumenten en professionele inkopers. De abonnementen van Testseek werden tot op heden vooral verkocht binnen de IT & Electronica-branche. “Maar we zien dat ook buiten deze belangrijke e-commercecategorie een zeer groot belang gehecht wordt aan productreviews, en denken de Testseek-dienst daarom ook snel naar andere categorieën te kunnen opschalen”, zegt Emre Tan, managing director Icecat, in een persbericht.

Foto: Christopher Mann (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond