Deel dit artikel
-

Icecat lanceert eigen cryptomunt

Icecat, aanbieder van productinformatie in de e-commercemarkt, gaat een eigen cryptomunt ICURY lanceren. De Icecat CryptocURrencY moet een rol gaan spelen bij betalingen en contentcreatie binnen Icecats bestaande ecosysteem.

Icecat gaat het token inzetten als vooruitbetaling voor haar diensten tegen een gegarandeerde minimumwaarde.

Voor de technische creatie en uitgifte van de ICURY werkt Icecat nauw samen met het Tacxe/Ledgable blockchain-team. Wanneer de munt het levenslicht ziet is nog niet bekend.

Het beursgenoteerde Icecat benadrukt dat de munt uitgegeven wordt door een ‘winstgevende business met substantie, niet door een startup met slechts een businessconcept’.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marcel

Mij bekruipt toch vaak het gevoel dat bedrijven een munt uitgeven primair om belastingregels te omzeilen. Zijn er misschien mensen die dat gevoel kunnen onderbouwen of weerleggen?

Jan

@Marcel
Hoe zou daar dan mee gefraudeerd kunnen worden? Is volgens mij niet anders dan de uitgifte van cadeaubonnen. Deze moeten op de balans als schuld worden geactiveerd. Bij het inleveren van de munten voor de dienst moet de omzet/btw worden geboekt.

Marcel

@Jan
Ik krijg dat idee, gezien waardestijgingen van een munt voor consumenten belastingvrij zijn. Er zijn op dat gebied ook weinig regels.

Denk dat door een gebrek aan regels er ook zakelijk creatief te boekhouden valt, maar dat is slechts een vermoeden dat ik niet kan onderbouwen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond