Deel dit artikel
-

Icecat rondt overname Franse dataspecialist af

De Nederlandse dataleverancier voor het e-commercekanaal Icecat heeft de overname van het Franse Cedemo afgerond.

Daarmee wordt Icecat eigenaar van een specialist op het gebied van speelgoed- en entertainment. De overgedragen data-activiteit omvat naast het leveren van speelgoeddata ook productgegevens voor videogames, games, gelicenseerde producten en game-accessoires. Webwinkels nemen dat soort data af in hun productomschrijvingen.

Cedemo uit Monaco wordt de lokale, Franse vertegenwoordiging van Icecat. De onderneming richt zich voornamelijk op de Franse markt en werkt voor retailers zoals Cdiscount, Amazon, Jouet Club, Micromania/GameStop, E.Leclerc en merken zoals LEGO, Epoch d’Enfance, Mattel, Playmobil, EA en Ubisoft. Het Nederlandse moederbedrijf is aanmerkelijk breder georiënteerd en vindt in Zuid-Frankrijk een nieuwe verkoopkantoor.

De overname zal naar verwachting tien procent toevoegen aan de omzetgroei van Icecat op jaarbasis en er is geen direct effect op de winstgevendheid te verwachten. Directeur Martijn Hoogeveen betaalt de overname met 90.257 nieuwe gewone aandelen van Icecat, ongeveer een procent van het totale aandelenkapitaal, en betaalt cash negenhonderdduizend euro.

Hoogeveen: “Icecat krijgt [in de huidige periode van de coronacrisis, red.] twee keer meer aanvragen voor gratis content. Vooral van webwinkelplatformen en merken investeren door.”

Foto: Eirien Ccc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond