Deel dit artikel
-

Icecat begint voorverkoop cryptomunt ICURY

De uitgever van productinformatie voor de e-commercemarkt Icecat is de voorverkoop begonnen van zijn cryptomunt ICURY. Wanneer de munt over enkele weken wordt uitgegeven is het de eerste die door een Nederlands beursgenoteerd bedrijf in omloop wordt gebracht.

Gisterenmiddag begon de voorverkoop van de ICURY. In deze fase van het uitgifteproces kan op drie procent van het totaal worden ingetekend. Wanneer de ICO plaatsvindt, staat nog niet vast maar dat zal ergens in de komende weken zijn.

De uitgifteprijs van de ICURY – Icecat Crypto Currency – is 2,5 eurocent en de minimale doelstelling voor de tokenuitgifte is om 1,25 miljoen euro op te halen. Het streven is om gedurende de gehele muntverkoop 37,5 miljoen euro op te halen.

Investeerders die de munt bij de ICO kopen, moeten deze minimaal zes maanden in portefeuille houden om pump en dump-praktijken te voorkomen. Ze kunnen voor minimaal duizend euro instappen en maximaal tien miljoen, aldus de whitepaper die Icecat publiceerde. De betaling geschiedt in Ether of Bitcoin.

Icecat-baas Martijn Hoogeveen zegt dat de munthandel niet onder toezicht van de AFM moet plaatsvinden.

Het doel van de ICO is een alternatieve munteenheid te creëren die Icecats productcontent- en syndicatienetwerk verder moet decentraliseren. De kernactiviteiten van het bedrijf bestaan uit het verzamelen en en verspreiden van het soort productinformatie waar webwinkels, productvergelijkers en online marktplaatsen mee werken. Klanten zijn partijen als Amazon, Wehkamp, bol.com en merken als Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego en L’Oréal.

Icecat faciliteert zo’n achttien miljard downloads van productdatasheet per jaar door tienduizenden e-commerce-bedrijven. De ICURY wordt een token voor vooruitbetaling voor Icecats diensten tegen een gegarandeerde minimumwaarde. Het token kan verder gebruikt worden om gedecentraliseerde contentproductie te bevorderen. Zelf produceert het bedrijf jaarijks ongeveer een miljoen productdatasheets per jaar. De cryptomunt moet een soort smeerolie in de machine worden om het aantal producties te kunnen schroeven riching honderd miljoen productdatasheets per jaar.

Het geld uit de ICO wordt gebruikt voor softwareontwikkeling en contentproductie. Dertig procent wordt gestoken in een buy back fund. “Voor de terugkoop van ICURY als marktomstandigheden daarom vragen.”

Foto: Steve Snodgrass (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond