Deel dit artikel
-

ICO Telegram wordt met 1,2 miljard dollar grootste ooit

Chatapp Telegram wil met een eigen ICO (Initial Coin Offering) zeker 1,2 miljard dollar ophalen. Het gaat om een van de grootste ICO’s uit de geschiedenis. Het Russische bedrijf ziet de ICO echter niet louter als financiering, maar wil een nieuw betaalmiddel in de markt zetten.

Samen met de Gram, zoals de nieuwe munt gaat heten, ontwikkelt Telegram ook een geheel nieuw blockchainnetwerk, het zogenoemde Telegram Open Network (TON). Het Russische bedrijf wil niet afhankelijk zijn van Ethereum, het netwerk waarvan veel andere cryptomunten gebruik maken. Bovendien moet TON ook snellere transacties kunnen verwerken dan veel bestaande oplossingen.

De ICO begint met een voorverkoop die alleen al 600 miljoen dollar moet opbrengen. Aan deze ronde kunnen alleen professionele beleggers deelnemen, zo blijkt uit interne documenten waarop TechCrunch de hand wist te leggen. Opvallend is dat deze beleggers hun munten enige tijd niet kunnen verkopen.

Vanaf maart volgt een publieke verkoop. Uiteindelijk moeten zo’n 5 miljard grams in omloop worden gebracht. De zogenoemde Telegram Wallet wordt overigens niet voor het vierde kwartaal verwacht. Het gaat dus nog wel even duren voordat er via Telegram betaald kan worden.

Dankbaar gebruikmakend van de voorpubliciteit hebben scammers inmiddels fake Telegram ICO websites opgericht om nietsvermoedende beleggers te lokken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjaak

Fake! Volg Pavel Durov op Twitter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond