Deel dit artikel
-

ICS en Vodafone lanceren eerste mobiele creditcard in Nederland

International Card Services (ICS) en Vodafone Nederland lanceren medio 2014 de eerste mobiele creditcard in Nederland voor contactloze betalingen met de smartphone. Beide partijen hebben daarvoor een contract ondertekend.

De door ICS uitgegeven Visa World Card komt beschikbaar in de Vodafone Wallet: een virtuele portemonnee voor smartphones die geschikt is voor betalingen via Near Field Communication (NFC).
De Vodafone Wallet is door Vodafone-klanten als app te downloaden. De app maakt gebruik van de NFC-antenne waarmee de nieuwste generatie smartphones is uitgerust.

International Card Services BV (ICS) verzorgt al meer dan 25 jaar de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van onder meer Visa en MasterCard. ICS heeft daarnaast ook samenwerkingsprogramma’s met onder andere de ANWB, ABN AMRO en de Bijenkorf.

Volgens Bart Hofker, directeur consumentenmarkt bij Vodafone Nederland, is een fysieke portemonnee op termijn zelfs niet meer nodig. Niet alleen betaalkaarten, maar bijvoorbeeld ook toegangsbewijzen, klantenkaarten en kortingsbonnen kunnen onderdeel worden van de betaaloplossing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond