Deel dit artikel
-

IDC: markt beveiligingsproducten groeit sterk

Het worden goede tijden voor bedrijven die beveiligingsproducten verkopen. Dit voorspelt IDC , dat stelt dat de markt in Europa zal groeien van 1,8 miljard dollar nu naar 6,2 miljard dollar in 2005. De hardware markt zal de grootste groei laten zien. Twijfel is er over de vraag of fabrikanten hun applicaties geschikt kunnen maken voor mobiel internet.

"De markt voor beveiligingssoftware zal een belangrijk deel van het marktaandeel verliezen aan de hardware markt, maar het zal nog steeds de belangrijkste submarkt blijven", aldus Thomas Raschke, program manager van IDC's European Internet Security Research. De zogenoemde 3A software (authenticatie, authorisatie en administratie) zal de grootste groei laten zien, aldus IDC.

Hoewel de markt voor hardware voor beveiliging vorig jaar nog relatief klein was, zal deze de komende jaren tweemaal zo snel groeien als de softwaremarkt. Eind 2005 zal 42 procent van de omzet op de Europese markt voor beveiliging komen van de verkoop van hardware. Het gaat hierbij met name om toepassingen voor firewalls, maar ook hardware tokens en smartcards zullen sterk bijdragen aan de groei.

"Mobiele apparatuur zal zorgen voor de volgende golf aan beveilingsproducten", aldus Raschke. Voor mobiele telefoons, ip-telefonie en handhelds zal er een groeiende behoefte zijn aan beveiliging. Maar volgens IDC zijn traditionele beveiligingsproducten in veel gevallen niet geschikt voor toepassing binnen mobiel internet. Raschke: "Veel fabrikanten zullen niet in staat zijn om veel van hun traditionele applicaties, die nu geschikt zijn voor maximaal enkele honderdduizenden gebruikers, ook geschikt te maken voor miljoenen gebruikers die permanent online zijn."

Maar het is niet alleen de schaalgrootte waar fabrikanten met hun traditionele producten problemen mee zullen ondervinden, zegt Raschke. "Binnen mobiel internet zullen beveiligingsproducten meer in staat moeten zijn om te kunnen functioneren met producten van andere fabrikanten. Binnen de beveiligingsmarkt zie je juist dat fabrikanten meer oog hebben voor een dergelijke afstemming op de eigen producten, er is weinig oog voor het inpassen van de applicaties in omgevingen waar ook andere beveiligingsbedrijven actief zijn."

Deel dit bericht

1 Reactie

X2001

Wat zijn eigenlijk de belangrijkste spelers in deze markt? Network Associates? Verisign?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond