Deel dit artikel
-

IDC: Omzetverlies smartphonemarkt grootste ooit

De Europese smartphonemarkt krijgt dit jaar enorme klappen. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IDC. De omzet zou wel eens met 27 procent kunnen krimpen in vergelijking met 2019.

Ook in de afgelopen week werden door bedrijven als OnePlus, Apple en Oppo weer nieuwe smartphones gepresenteerd bovenop de vele toestellen die de afgelopen maand werden aangekondigd. De persberichten staan vol superlatieven, maar de werkelijkheid is dat consumenten dit jaar even geen trek meer hebben in nieuwe mobieltjes.

De voorspellingen van IDC van 27 procent zijn nog niet eens echt pessimistisch. Het bureau sluit een verdere daling van de marktwaarde met 47 procent niet uit. In november 2019 voorspelde IDC nog een omzetgroei van 2,7 procent dit jaar.

Aanvankelijk kampte de sector met productieproblemen in China, maar die zijn grotendeels voorbij. Het grootste probleem is nu vooral de lockdown. In Italië en Spanje mogen mensen niet eens de deur uit zonder toestemming en in sommige landen mogen bedrijven als Amazon alleen essentiële artikelen leveren en dat zijn zelden smartphones.

Daarnaast zijn er bij consumenten zorgen over de economie, waardoor de aanschaf van nieuwe smartphones wordt uitgesteld.

Als de voorspellingen van IDC uitkomen, gaat het om de scherpste daling die mobiele sector in Europa ooit heeft meegemaakt. Bij de laatste grote recessie in 2008 daalde de waarde van de Europese telefoonmarkt met 6,3 procent in 2008 en 13,1 procent in 2009.

Foto Le Buzz op Unsplash

Deel dit bericht

1 Reactie

Cees Scholten - ceesenco cv

stop met die rommel uit CHINA

koop Nederlands en betaal wat meer

of koop Europees

Wat maakt het uit dat het meer kost

Koop wat minder

Maak BEWUSTE keuzes

CHINA wordt veel TE MACHTIG !!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond