Deel dit artikel
-

iDEAL gaat op de schop, nieuwe CEO aangesteld

Betaalmethode iDEAL, waarmee consumenten online kunnen betalen via hun eigen bank, wordt ingrijpend vernieuwd. Currence, merkeigenaar van iDEAL, gaat fors investeren om de onderliggende techniek te moderniseren. Ook wordt een nieuwe CEO aangesteld.

De investering in het al vijftien jaar oude iDEAL heeft tot doel om de technische infrastructuur te vervangen en een basis te leggen voor nieuwe functionaliteit en diensten. ABN AMRO, ING en Rabobank, de aandeelhouders van Currence, hebben daarmee ingestemd.

Betaaldienstverleners en acceptanten kunnen in de toekomst makkelijker op iDEAL aansluiten. Aanvullende diensten met een toegevoegde waarde kunnen sneller worden ontwikkeld. Die diensten zullen niet alleen door Currence worden ontwikkeld, maar ook door aangesloten betaaldienstverleners.

Het investeringsbesluit valt samen met het voorgenomen vertrek van CEO Piet Mallekoote die met pensioen gaat. Vanaf februari 2021 zal Daniel van Delft als nieuwe CEO leiding geven aan Currence en aan de transformatie van iDEAL.

De eerste nieuwe functionaliteit wordt de mogelijkheid om snel via iDEAL te bestellen. Daarbij kunnen alle klantgegevens die nodig zijn voor een soepele bestelling en levering, automatisch worden doorgegeven aan de webwinkel. Bovendien wordt de voorkeursbank voor iDEAL-betalingen van de klant onthouden.

Dit jaar vinden naar verwachting bijna 900 miljoen iDEAL-transacties plaats, ongeveer 30 procent meer dan de 667 miljoen betalingen in 2019. Door de coronacrisis zijn consumenten nog meer online gaan winkelen, wat heeft geleid tot een sterkere groei van het aantal iDEAL-transacties dan verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond