Deel dit artikel
-

iDEAL integreert gespreid betalen met iDEAL in3

Betaaloplossing iDEAL biedt vanaf vandaag ook iDEAL in3 aan, een betaaloptie waarbij consumenten online aankopen in drie termijnen gespreid betalen. Het verdienmodel van iDEAL in3 draait om een vast bedrag per transactie en niet op een zo hoog mogelijk percentage niet-betalende klanten.

iDEAL en het Eindhovense bedrijf in3 integreren hun betaaloplossingen na een pilotfase. Gedurende de pilot van zijn 3968 transacties gedaan. De webwinkels die verbonden waren aan de pilot, blijven draaien met iDEAL.

Met iDEAL in3 kunnen consumenten online aankopen in drie termijnen betalen. De consument rekent één derde deel van het aankoopbedrag direct af bij aankoop en de overige twee delen binnen respectievelijk 30 en 60 dagen. Voor het gebruik van deze betaalmethode betaalt de consument géén kosten. Ook is de consument geen rente verschuldigd over een openstaand bedrag.

Hans Langenhuizen, CEO bij in3: ‘We hebben geen baat bij consumenten die hun rekening laten liggen of niet kunnen betalen, maar juist bij betalende klanten. Verder is er geen verdienmodel. Sterker nog, een hoger percentage niet-betalende gebruikers kost onze organisatie geld.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond