Deel dit artikel
-

iDEAL QR in mobiele apps van vier banken

iDEAL QR wordt voortaan ondersteund door de mobiele apps van Knab, Rabobank, ING en ABN AMRO. Klanten kunnen codes scannen om bijvoorbeeld facturen te betalen of bij zelfbedieningszuilen in winkels af te rekenen.

‘Dankzij QR-codes kan iDEAL via alle retailkanalen als betaalmiddel worden ingezet,’ aldus directeur Piet Mallekoote van Currence iDEAL. ‘Op gedrukte facturen helpen iDEAL QR-codes om rekeningen foutloos en snel te betalen. Goede doelen zoals KWF kunnen iDEAL QR-codes op bijvoorbeeld collectebussen, spandoeken, kleding en affiches drukken, zodat men aan de voordeur, op straat en op evenementen met een smartphone kan doneren.’

In de eerste vier maanden van 2019 zijn er 14 miljoen iDEAL QR-codes aangemaakt door 13 verschillende betaaldienstverleners en banken. Ook steeds meer webwinkels, ook in het buitenland, tonen bij het afrekenen op desktops en laptops een iDEAL QR-code zodat klanten de betaling kunnen afronden met hun mobiele telefoon, zonder inlogapparaatje voor internetbankieren en zonder de website van de webwinkel te verlaten.

Voor gebruikers van mobiele bankapps die iDEAL QR-codes nog niet direct kunnen scannen, is er de iDEAL-app voor Android en iOS.

Het aantal iDEAL-betalingen neemt nog steeds in hoog tempo toe. In 2018 was bedroeg de toename 38,5 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. Van alle aankopen door Nederlanders in webwinkels werd vorig jaar 59 procent met iDEAL betaald. Inmiddels wordt driekwart van alle iDEAL-transacties met een bankapp op een mobiel apparaat uitgevoerd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sjaak

Mooie foto, is dat een weerspiegeling van de stabiliteit van ons financiële stelsel of alleen van de stabiliteit van iDeal? Chapeau!

Karel

Vijf banken, niet vier. de ASN app heeft dit ook al tijden….

Paul

Rabo heeft wel een QR scanner op hun app maar geen enkele (web)winkel werkt er aan mee. Je hebt er dus niets aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond