Deel dit artikel
-

IENS.nl verdwijnt, wordt TheFork

De naam van recensie- en boekingssite IENS.nl verdwijnt en wordt omgelabeld tot de internationale merknaam TheFork. De helft van de restaurants in het aanbod verdwijnt.

De rebranding die vandaag wordt doorgevoerd is onderdeel van een internationaal traject. IENS is sinds 2015 onderdeel van TripAdvisor en valt onder het restaurantlabel TheFork, sind 2014 eigendom van het Amerikaanse concern.

Almir Ambeskovic (foto), verantwoordelijke voor de Nederlandse markt, legt de naamsverandering uit met het internationale perspectief van TheFork. Voor Nederlandse klanten wordt het duidelijk dat ze ook in andere TheFork-landen terecht kunnen. En buitenlandse bezoekers van Nederland kunnen een restaurant boeken bij een site die ze van hun thuismarkt ook al kennen.

De rebranding brengt ook een fundamentele verandering voor IENS/TheFork met zich mee. Het aantal restaurants op de site zal per 1 mei aanstaande halveren tot ongeveer vijf- à zesduizend. De helft die sneuvelt wil namelijk geen tafels laten reserveren via de site. Het gaat hen enkel om de recensies. TheFork hanteert echter de regel dat je enkel een review kunt schrijven als je daadwerkelijk ook een tafel boekte via de site.

Het boekingselement achter IENS.nl kreeg pas echt een impuls toen het bedrijf Couverts.nl overnam van RTL Ventures in 2016.

Om zijn aantrekkingskracht onder gebruikers te vergroten, versterkt TheFork zijn loyalityprogramma. Reviewers krijgen bij duizend of tweeduizend feedbackpunten nu twintig of vijftig euro korting bij een restaurantbezoek. Dat is het dubbele van wat tot op heden gold.

Nederland is de tweede site die zijn oude label afschudt. In Australië werd begin dit jaar afscheid genomen van Dimmi.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bob

Dat zó een groot bedrijf kiest voor een naam als ‘thefork’ snap ik echt niet, je zou zeggen dat ze zich wel een mooiere emd konden permitteren.. dit bekt voor geen meter.
Ze hadden misschien moeten kijken waarom bijv. ‘thefacebook’ nu gewoon ‘Facebook’ is.

Tony

Mooi, weer een app minder op mijn telefoon. Dag Iens, dag TheFork.

Laurens

Mooi dat er alleen recensies geplaatst kunnen worden als er ook echt gegeten is. Dat maakt de recensies en app betrouwbaarder. Voor echt goede restaurants kijk ook nog in de restaurantgids Lekker. Maar voor een spontane avond met lekker eten gebruik ik altijd Iens of moedertje Tripadviser.

Ik vond daarnaast iens de laatste tijd wel minder makkelijk in het gebruik, dus hoop dat dit ook wordt verbeterd, aangezien ze zich nu kunnen richten op één appomgeving.

Vonk

Iedereen typt automatisch Iens in als hij op zoek is naar een restaurant. Heel stom om de sitenaam te wijzigen, al brandingvoordelen ten spijt. Sinds Iens de site een aantal jaar geleden verkocht heeft, is deze gierend achteruit gegaan. Veel slechte restaurants hebben nu goede cijfers en reviews omdat ze op de site adverteren.

Henk D

Bah! Ik was op iens vanaf het begin aanwezig, fijne objectieve site, met een persoonlijk door iens uitgezocht password (alleen daarom al).
Bijna altijd bel ik het restuarant zelf, dus ik heb die reserveringsfunctie nietnodig, heb dus ook bijna geen ‘yums’..
En nu geen recensie mogelijke wanneer je niet via de magere Fork hebt gereserveerd.
Bye bye.. weet iemand een leuk alternatief!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond