Deel dit artikel
-

IENS en SeatMe fuseren

Recensiesite IENS en online boekingsplatform SeatMe zijn gefuseerd. Met het vooruitzicht op meer gezamenlijk bereik, meer gasten, betere socialmediacontacten en betere automatisering moeten zich komend jaar meer restaurateurs aansluiten.

De bedrijven werken sinds afgelopen zomer al samen. SeatMe trok toen zelfs al in bij IENS. In december 2012, zo blijkt nu, zijn de bedrijven formeel gefuseerd. Alle aandeelhouders zijn ingestapt in een nieuwe b.v. boven de twee ondernemingen, met Wout van der Wijk als algemeen directeur. Nadere financiële details geeft Iens Boswijk niet tijdens de telefonische toelichting aan Emerce.

Het merk SeatMe blijft vooralsnog bestaan.

IENS heeft maandelijks een miljoen bezoekers en via SeatMe zoeken nog eens een half miljoen mensen naar een restaurant.

Boswijk: “We versterken elkaar, zij met het online reserveren wij met ons grote bereik. We werkten al met een systeem om via de site direct te kunnen boeken, Livebookings, maar daar zijn we mee gestopt ten gunste van SeatMe. Er zijn nu zo’n 1.200 restaurants bij ons aangesloten, het dubbele van Couverts.”

“Het online reserveren van een restaurant is in Nederland nog lang niet uitgegroeid. Sterker nog, bij velen is dat nog geen automatisme. Een kwart van de zoekopdrachten bij ons gaat via mobiel en via de apps begint online boeken nu wel een vlucht te nemen. Het is een trein die op gang komt.”

De grootste uitdaging voor IENS en SeatMe is om de onbekendheid met online reserveren weg te nemen en het praktisch nut ervan duidelijk te maken. Restaurateurs werken immers al decennia naar eigen tevredenheid met papier. “We zijn constant op weg met twaalf man in alle regio’s van het land om dit aan de man te brengen.”

Komend jaar mogen aangesloten ondernemingen veel nieuwe functionaliteiten verwachten in het dashboard ‘aan de achterkant’. Dat gaat om zowel de statistieken als de recensies die op socialmedia worden geschreven.

IENS-SeatMe verwacht dit jaar een aanzienlijke omzetgroei tot 2,7 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond