Deel dit artikel
-

IEX.nl neemt twee financiële sites over

Site voor beleggers IEX.nl heeft DeBeurs.nl en BiB.nl overgenomen, twee sites die voornamelijk feitelijke informatie rondom beleggen aanbieden. Beide sites blijven onder de eigen naam actief. IEX.nl versterkt met de overname zijn positie als site voor beleggers, het telt nu 175 duizend gebruikers.

DeBeurs.nl en BiB.nl (Beurs in Bedrijf) hebben gezamenlijk rond de 80 duizend abonnees, zo meldt IEX.nl . Grootaandeelhouder in beide sites was ShareCompany, een bedrijf dat koersinformatiesystemen op de markt brengt, waaronder Ecovision ProTrader, en zich op deze kernactiviteiten wil richten. Hoeveel er voor de overname is betaald willen beide bedrijven niet vertellen.

DeBeurs.nl en BiB.nl richten zich met name op feitelijke informatie voor beleggers, zegt directeur Eric Visser van IEX.nl. Daarin ligt ook de aanvulling op de diensten van zijn bedrijf, aldus Visser. "IEX.nl gaat meer over het geven van meningen en het vormen van een community."

Na de overname telt IEX.nl een ledenbestand van 175 duizend actieve gebruikers, aldus het bedrijf, het claimt daarmee "de grootste financiële community van Nederland" te zijn. Grootaandeelhouder in het bedrijf is derivatenhuis IMC (waardepapieren). Cijfers over de omzet en winst of verlies wil IEX.nl niet geven, wel zegt Visser dat het bedrijf "momenteel geen winst maakt", maar dit heeft volgens hem te maken met de recente investeringen in overnames. "Zonder die investeringen zouden we break-even zijn."

Eerder dit jaar dit jaar nam IEX.nl al Beurz.nl over en werden abonnees van Gainz.nl toegevoegd aan het ledenbestand van IEX.nl. Evenmin als bij de huidige overname werd toen vermeld hoeveel geld er met de transactie gemoeid is. De overnames passen binnen de groeistrategie van IEX.nl, een beleid dat gefinancierd wordt door de huidige aandeelhouders, aldus directeur Visser. Doel van IEX.nl is om uit te groeien tot "het grootste onafhankelijke platform voor beleggers in Nederland". Nieuwe overnames in de komende periode sluit Visser niet uit. "We zijn met meerdere partijen in gesprek."

Doel van IEX.nl is om de beide sites "te draaien met de huidige bezetting", zegt Visser. Bij het bedrijf werken zeven mensen. Zijn bedrijf kocht alleen de assets van DeBeurs.nl en BiB.nl. De sites waren nauwelijks afhankelijk van content die zelf geproduceerd werd en techniek was uitbesteed. ShareCompany zegt dat de weinige betrokkenen bij de sites binnen het bedrijf "geherplaatst zijn".

IEX.nl werkt momenteel ook aan betaalde diensten in een premium service. Visser vertelt dat het bedrijf deze dienst momenteel test en in september officieel gaat lanceren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ken Verner

Zozo, een ware consolidatieslag onder de financiele portals! Ik ben zelf geen fan van de IEX maar moet wel zeggen dat het een mooie contrairian strategie voert, dat getuigt van een echte lange termijn visie.Momenteel zeggen ze de grootste te zijn met 175.000 gebruikers en in de toekomst zal hun positie alleen nog maar dominanter worden door de netwerk-effecten die gelden bij dergelijke communities. (Pro forma)break-even lijkt dan nog niet eens zo slecht…een nieuwe bull-markt zal deze site geen windeieren leggen. Ik ben benieuwd of Willem Sijthof van BusinessNews, nog een konijn uit zijn hoed kan toveren of dat hij straks zelf wordt opgegeten door deze hongerige heren…

Geert

175.000 leden, waarvan nog niet 30% actief. Ooit een "uitschrijf" mogelijkheid op IEX gezien? Nee. Want die bestaat niet. Dus ook leden die zich 4 jaar geleden hebben opgegeven, en sindsdien 5x een nieuw e-mail adres hebben gekregen, en zich vijf keer opnieuw hebebn aangemeld, staan 5x als "lid" te boek. MAar interessante ontwikkeling, dat wel. Vraag me af hoeveel geld IMC en Kraland nog over hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond