Deel dit artikel
-

IFA blaast fysieke beurs weer af

De IFA, Europa’s grootste elektronicabeurs die elk jaar in Berlijn wordt gehouden, gaat ook dit jaar niet door zoals gepland. De huidige omstandigheden omtrent corona en de nog onzekere planning voor de komende maanden bieden geen betrouwbaar perspectief om de beurs in september te organiseren.

Een maand geleden nog kondigde IFA aan in september terug te keren als een volwaardige beurs in met publiek. Alle hallen zouden worden benut.

‘We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen’, aldus Martin Ecknig, CEO van Messe Berlin, in een verklaring. ‘De gezondheid en veiligheid van iedereen moeten echter absoluut voorop staan.’

Vorig jaar organiseerde IFA een kleinschalige versie met 146.900 bezoekers lokaal en online. Dit jaar gaan alleen het live-evenement Berlin Photo Week in de ARENA Berlijn en SHIFT Mobility volgens de huidige planning door. De organisatie wil zich nu richten op 2022.

Het besluit betekent opnieuw een forse financiële aderlating voor Messe Berlin en gfu Consumer & Home Electronics GmbH.

Het Mobile World Congress in Barcelona eind juni staat nog steeds gepland, ondanks enorm veel afzeggingen van grote exposanten als Samsung en Qualcomm.

‘Mobile World Congress is de beurs geworden die niet weet dat hij dood is,’ schrijft PCMag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond