Deel dit artikel
-

IFA: Google Stadia straks in Philips televisies

TPVision, merkhouder voor Philips televisies en audioproducten, onderhandelt met Google om het gamingplatform Stadia standaard met premium televisies van Philips mee te leveren. Dat vertelde Priotr Herod, product manager TV Vision, in een gesprek met Emerce in Berlijn.

“Voor ons zou dit een voor de hand liggende keuze zijn,” zegt Herod, die hoopt begin 2020 meer te kunnen vertellen.

Stadia is gebouwd op het Google Cloud Platform. Games worden rechtstreeks gestreamed naar een Chrome-browser. Binnen vijf seconden staat het spel klaar zonder download en installatie. Uitgevers kunnen hun bestaande games betrekkelijk eenvoudig geschikt maken voor de nieuwe cloudomgeving.

Philips moest tot twee keer toe afscheid nemen van een aanbieder van games op het Android TV platform. In 2015 stopte OnLive als gevolg van een flinke schuldenlast. Opvolger Gamefly stopte er in 2018 ook plotseling mee. Herod vindt live gaming echter een belangrijk onderdeel van het entertainment dat TPVision zijn gebruikers op het Android TV Platform wil bieden.

TPVision onderhandelt momenteel ook met Disney en Apple om hun videodiensten al dan niet dit najaar aan te bieden op de premiumtelevisies van Philips. “We zijn de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa, dus is het logisch dat ze met ons praten,” zegt Herod.

Sinds kort doet TPVision ook zaken met Rakuten TV, dat 4K content aanbiedt. Sterker nog: het Japanse bedrijf heeft een eigen knop gekregen op de afstandsbediening van de Philips televisies naast Netflix. Hoeveel Rekuten daarvoor heeft betaald wil Herod niet zeggen. Wel dat het bij twee aanbieders blijft. “Je kunt je snel aanmelden en krijgt dan een film gratis.”

De volgende stap – 8k content – is nog niet door TPVision gezet, al demonstreerde Philips in kleine kring (verborgen achter een gordijn) al wel een eerste toestel. Danny Tack, directeur Product Strategy & Planning TP Vision, kon nog niet zeggen wanneer zijn bedrijf 8K televisies gaat introduceren. “Het mag duidelijk zijn dat we er niet eeuwig mee wachten”.

TPVision voert een tweesporenbeleid met betrekking tot zijn tv software. De nieuwste premiumtoestellen draaien inmiddels nagenoeg allemaal Android 9 (Pie), maar voor de intapmodellen houdt Philips vast aan het eigen Saphi Smart systeem. Herod: “Strategisch is het verstandig om je niet volledig afhankelijk te maken van een partij als Google. We hebben altijd een alternatief achter de hand.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond