Deel dit artikel
-

IFA: Honor toont concept smartphone als damestas

Het Chinese merk Honor toonde tijdens zijn keynote op IFA in Berlijn een nieuwe concept smartphone die grotendeels lijkt ontleend aan de vouwbare telefoons die ook andere merken hebben ontwikkeld. De smartphone oogt als een virtuele damestas of grootformaat portemonnee.

Net als bij vouwbare telefoons heeft de smartphone een buiten en binnenscherm. Op het buitenscherm kunnen taspatronen of Allerlei kettingen, veren en kwastjes worden weergegeven die reageren met de smartphone terwijl deze beweegt. Camera’s en knoppen zitten gewoon aan de buitenkant.

Topman George Zheo vertelde niet op welke termijn deze smartphone op de markt moet verschijnen. Op de IFA wordt het toestel of een niet-werkende dummy (dat is niet geheel duidelijk) getoond tijdens speciale modeshows. Mode en technologie zijn steeds meer met elkaar verweven. Smartwatches zijn hier een goed voorbeeld van.

Het is onduidelijk of er vraag is naar een telefoon die op een tas lijkt. Het dragen van een vermoedelijk duur apparaat in het openbaar en het goed zichtbaar maken zal consumenten afschrikken. Een apparaat dat aan een koord hangt kan ook eerder op straat vallen. Een beschermhoes voor dit toestel lijkt niet erg logisch.

Honor, afgesplitst van Huawei, lanceerde in Berlijn formeel de Honor Magic V2, de lichtste en dunste opvouwbare smartphone die het bedrijf tot nu toe heeft geïntroduceerd, met een gewicht van slechts 231 gram en een dikte van slechts 9,9 millimeter wanneer hij gevouwenis. Het toestel beschikt over een nieuwe generatie Silicon-Carbon-Dual batterij met een gemiddelde dikte van 2,72 mm en een capaciteit tot 5.000 mAh. Het scherm kan 400.000 keer gevouwen worden, wat een levensduur van maximaal tien jaar garandeert voor het vouwen van 100 keer per dag.

De Honor Magic V2 heeft een drievoudige camera aan de achterkant met 50 MP hoofdcamera (f/1.9), een 50 MP ultragroothoekcamera (f/2.0) en een 20 MP telecamera (f/2.4). De dubbele camera-opstelling aan de voorkant is voorzien van twee 16MP-camera’s (f/2.2). Het toestel met ook met een stylus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond