Deel dit artikel
-

IFA: Samsung Galaxy Fold weer te koop, maar niet in Nederland

Samsung brengt de vouwbare Galaxy Fold, die vandaag op de IFA in Berlijn werd onthuld, niet uit in Nederland. De smartphone, die eerder dit jaar uit de roulatie werd genomen nadat gebreken waren vertoond, is wereldwijd beperkt beschikbaar. In Duitsland en Frankrijk is de smartphone wel te koop.

Aanvankelijk had Samsung de Fold op 3 mei in Nederland willen uitbrengen. Het toestel werd in april nog gedemonstreerd in een eigen winkel in Utrecht.

De telefoon verschijnt morgen al in Zuid-Korea in een verfijnde constructie. Zo loopt de toplaag van het scherm nu door tot onder de rand van de behuizing, waardoor ere geen stof in kan komen. Ook zijn er beschermkappen toegevoegd. De prijs blijft met 2100 euro wel even hoog.

Samsung stond vanochtend tijdens de perspresentatie niet lang stil bij de Fold. Meer aandacht kreeg de QLED 8K TV-reeks, die wordt uitgebreid met een 55-inch variant. Eerder waren er varianten van 65 en 82 inch. Samsung garandeert 100 procent kleurvolume en een AI upscaling-technologie, waarmee lage kwaliteit beeld kan worden opgeschaald.

De 55-inch QLED 8K TV verschijnt in september voor een verkoopadviesprijs vanaf 3999 euro. Daar zit voorlopig wel een korting op.

Samsung demonstreerde ook nog de AirDresser, die lijkt op een kledingkast of een opstaande spiegel en kleding een snelle opfrisbeurt kan geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond