Deel dit artikel
-

IKEA.nl vervangt papieren catalogus, verspreiding daarvan stopt

IKEA stopt met het verspreiden van de gedrukte catalogus in Nederland en vervangt deze helemaal door IKEA.nl. Nog slechts een kleine groep klanten zal de fysieke gids in huis krijgen.

De Zweedse woonwinkel zal vanaf 27 augustus, als de nieuwe catalogus verschijnt, extra aandacht op zijn website vestigen. Die extra promotie voor het online kanaal moet het wegvallen van het fysieke ‘contactpunt en contactmoment’ vervangen. Uit ervaringen in Engeland blijkt dat dat goed mogelijk is en dat het winkelbedrijf daar zelfs nieuwe klantgroepen wist te bereiken.

IKEA kondigt het verdwijnen van de gids aan met de opmerking dat het een internationale proef betreft. “In verschillende markten voeren we tests uit. Dit jaar doen we een test, waarbij we in een groot deel van Nederland geen gedrukte catalogus verspreiden. In plaats daarvan zetten we grootschaliger in op onze digitale catalogus.” Het ziet er echter niet naar uit dat de gedrukte catalogus ooit nog huis aan huis zal worden verspreid.

“In Nederland is vorig jaar al geëxperimenteerd met een sterk gereduceerde oplage van de gedrukte catalogus. Dat had evenmin een negatief effect op de omzet”, aldus een toelichting van de woonwinkel.

Als onderdeel van de test ontvangen IKEA Family-leden in het verzorgingsgebied van IKEA Delft de catalogus wel in gedrukte vorm thuis. Op deze manier brengt IKEA in kaart wat het resultaat is van de verschillende distributiemethoden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond