Deel dit artikel
-

Illegale IPTV-aanbieder uit de lucht gehaald

De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben een niet nader genoemde tv-dienst uit de lucht gehaald, die via internet werd aangeboden (IPTV). Vier personen zijn aangehouden in Almere en Den Helder. Hun woningen zijn doorzocht.

Het ging om een dienst die onder andere via belwinkels tegen contante betaling werd verkocht. Met een kastje en een abonnement van ongeveer 10 euro per maand konden abonnees onder andere alle films en series bekijken van bijvoorbeeld Disney+, Netflix, Viaplay, Videoland, ESPN en ruim 10.000 TV-zenders.

De dienst had honderdduizenden abonnees en werd verspreid vanuit een datacenter in Den Helder. Dit datacenter is stilgelegd en doorzocht. Vanaf vandaag werken de IPTV-abonnementen niet meer.

De techniek van IPTV, het kijken van televisie via het internet, is op zich legaal in Nederland. Het is echter strafbaar om abonnementen aan te bieden en af te sluiten, als daarmee naar films, series en programma’s wordt gekeken waarvoor geen licentievergoeding is betaald.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de opbrengsten die voortvloeiden uit het aanbieden van de illegale IPTV op grote schaal werden witgewassen. Daarom zijn bedrijfspanden in Den Helder, Almere, Hengelo en in woningen in Amsterdam, Almere, Enschede, Den Haag en Den Helder doorzocht op de aanwezigheid van contant geld. Hierbij is gebruik gemaakt van het Advanced Search Team van de politie en van geldhonden. Daarnaast heeft Europol een belangrijke rol gespeeld bij de analyse van de uitgewisselde opsporingsinformatie. Er is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen, vijf auto’s, computerapparatuur en grote bedragen contant geld.

Stichting BREIN spreekt over het grootste strafrechtelijke onderzoek naar digitale piraterij in Nederland ooit. ‘Illegale IPTV is de ernstigste bedreiging voor legaal aanbod van films, series, televisie- en sportuitzendingen. In dit geval gaat het om een criminele organisatie achter de grootschalige verkoop van illegale IPTV-abonnementen in onder meer Nederland. Het gaat om tientallen miljoenen euro aan schade alleen al in Nederland,’ aldus BREIN directeur Tim Kuik.

Deel dit bericht

34 Reacties

Niks naam

Wat is er mis aan mensen tv te laten zien in wat ze zin hebben?
Nee natuurlijk niet daar is de overheid weer. Klein Rusland Wij bepalen niet de consument. Stel je voor zeg dat ze plezier hebben

Edwin

Wat is er mis met stelen bij de supermarkt als je zin hebt in iets lekkers?

Nee natuurlijk niet daar is de overheid weer. Enz…

AB - FIOD

De FIOD en het Openbaar Ministerie moeten ze opdoeken!

Cyn

hier pakken ze echt veel mensen die in de bijstand zitten mee.
me moeder komt al amper rond, nu wilt ze een TV pakket + turkse zenders wat nog eens 10eu extra per maand is voor 57eu per maand afsluiten.
alles word duurder en overal zitten bedrijven of overheids instanties uit te zoeken hoe ze nog iets meer kunnen rekenen.
de jongere generatie is al genaaid met de huizenprijzen, hypotheek afsluiten is nu kutter dan vroeger.
whats next? gecensureerd internet?

Mama

Burger moet natuurlijk veel te veel geld betalen om bepaalde diensten te mogen zien..

Lekker dan

nee maar klauwen veel geld betalen aan internet providers maar niet de snelheid krijgen waarvoor je betaald mag wel das wel legaal.

antonio

Pff moraal ridder ga toch weg man

Petje

Tja, je kon erop wachten dat dit een keer mis zou gaan!

Roland

Als de overheid nu eens zorgde voor normale prijzen, de media eens zorgde voor eerlijk nieuws, de supermarkten eens stopten met mensen te beroven, en medialand eens wat fatsoenlijks op die kijkkast bracht ipv 100 keer herhalingen dan hoefde dit niet.

Henny

Nee,meer dan honderd euro voor een aanbieder die alleen maar herhalingen uitzend.
Ik snap het wel,jammer dat deze mensen gepakt zijn.

Anneria

Nederland wordt een criminele bende het gaat van kwaad tot erger ,kan niet anders steeds meer mensen op een klein stukje aarde ,minder inkomen alles duurder ,dan gaat men vanzelf zoeken naar uitwijk mogelijk heden

Wim

ach zal heus wel weer een nieuwe server gevonden worden.. kwestie van een paar dagen

Tijani

en dan zo heel veel mensen die schotels uit de kast halen vast monteren op balkon leuk isdat

Gert

belachelijk dat dit gebeurt.
alle streamingdiensten samen is 150 euro per maand. is niet zo gek dat mensen met een klein inkomen dit perfect vinden.
maar mensensmokkelaars , politici komen met alles weg.
rare wereld

Bas

Mensen willen wel leuke tv zien maar niet voor betalen. Kost ook veel geld om die series/sport te maken. Waarom wil je toegang tot alles? Ik red het wel met een paar streaming diensten.

Brouwers Peet - .

Echt dat kut Nederland ik heb net viaplay op gezegd veels te duur er komt binnen kort weer zo, ’n soort dingen in Nederland betalen heel veel te veel voor tv en streaming diensten

Hans

En natuurlijk wordt dit weer gekoppeld aan witwassen druks en wapenhandel. Om je angst en schaamte aan te praten.

Hans

ja wat wil je ,de overheid met namen de belasting kantoor niks verdienen ,

Hans

Het is voor de kleine man met familie niet meer te betalen. TV kijken is veel te duur geworden. Bij onze oosterburen kost een glasvezel internet abonnement met 1GB snelheid. 19,99 euro, hier minsten 45 euro. Hier wordt je beperkt op he wilt zien, ik bedoel daarmee de landen en de zenders. Ik woon vlak bij de grens, wij kijken veel Duitse TV, het pakket dat door de NL providers geboden wordt is een lachertje. Met een schotel kan ik meer dan 50 Duitse kanalen gratis kijken, en wij zouden via de provider voor een paar zenders 10 euro e,tra moeten betalen waarvoor.
Brein en al de aangesloten bedrijven willen onze vrijheid afnemen en bepalen of ik Amerikaanse of Duitse TV mag kijken.
wat is er met allemaal de werk immigranten die graag het nieuws van thuis willen kijken, of de Oekraïnse vluchtelingen die graag TV van thuis willen zien, om te weten hoe de situatie thuis is. Het staat mij niet aan dat de overheid en andere belanghebbenden (geldwolven) bepalen wat ik mag en niet mag kijken.
Ga nu eerst eens het drugs probleem op lossen, steek daar energie in. Laat de mens in vrijheid leven en neem hun eigen beschikkingsrechten niet weg.

Hans Niemeijer

ik had zo’n handig kastje, het verrijkt de blik op de wereld. je kunt je afvragen wie hier nu de criminelen zijn. ziggo pakket, espn pakket? knagen aan monopolie kan geen kwaad.

peter

begrijp dat er grenzen zitten aan dit soort aanbiedingen maar ze zijn voor hoop mensen bijna onmisbaar. ik betaal voor ziggo met zgn inflatie correctie 78 eur (internet en tv en kan niet op tv in buitenland kijken ???? ( word geblokt)wel op fhone. ik betaal nu in het buitenland voor een maand internet 7,5 euro. kan per maand aanschaffen en werkt perfect. heb wel goedkope aliex iptv nu met zelfde software android fhone en geeft ziggo go.npo en rtl wel door. met zgn ilegaal abbo aliex . wil graag die paar nederlandse programs graag zien en is normaal niet mogelijk bij ziggogo.npo en rtl. heb er al behoorlijk voor betaald in nederland wat gewoon doorloopt. en kan het niet per maand aanschaffen in Nederland?????

Fatman

iptv beste oplossing voor ons , Fiod,buma zijn de sensoren van wit wassen. gisteren afgesloten, van NACHT NIEUWE ABONNEMENT voor 1jaar de SERVER KOMT UIT MAROKKO, BINNENKORT NAAR NEDERLAND, 10 EURO PER MAAND IS TOP

Muis

onze grote vriend Tim Kuik zal wel weer gelukkig zijn en een dikke bonus krijgen.
en de minima moet weer boeten.
ik ben het er pas mee eens als Netflix of Disney+ of andere streaming diensten grote verliezen draaien en acteurs onder een brug moeten wonen maar zoals we allemaal weten hebben ze het beter als ons.
En ze verdienen genoeg maar ze willen nog steeds meer want als je je account deelt ben je ook crimineel en moet je meer betalen sorry maar iedereen is bezig om de wereld een betere plek te maken en we moeten de mensen die het slecht hebben helpen maar daar heeft Netflix schijt aan.

Arnold

en wat denk je ziggo gaat wegens inflatie al weer eens 6 euro per maand om hoog.
zijn dieven van de economi.
en de kwaliteit liegt er ook om.

Peter stuyvesant - Beroeps wwer

dat ze eerst de hele regering maar eens aanpakken de idioten die doen waar ze zin in hebben en Nederland slaapt word wakker iedereen gooi de regering brein op een boot boei ze vast en laat ze zinken de vuiler ratten die iedereen naaien

jan

ik was voor iptv. zeer goed en wat je moest betalen was menselijk voor het geen wat je kreeg van programas veel beter als de kabel. de kabel maatschapij zij vuile dieven . ik hoop dat er rap en nieuwe ip trug komt..

Veenmannetje - Pensionado

FATMAN… GRAAG wel delen hoor ..die nieuwe abonnements naam uit MAROKKO

ME

Ik woon in het buitenland en kon op deze manier naar de Nederlandse tv kijken en ook F1 met Nederlands commentaar. We hebben het vaak over een (1) Europa waar zoveel mogelijk zaken worden gedeeld. Met tv kijken…vergeet het maar !! Onmogelijk !! Als dit mogelijk zou zijn wil ik er graag voor betalen.

Erik

oplossing koop een jaar abonnement bij Ali express voor 45 euro en kijk alle zenders van de wereld inclusief films en series, makkelijk voor Android tv download de app en kijken.

Leon

ze kunnen doen wat ze willen. Ik maakte ook gebruik van dit iptv pakket en inmiddels is er al een nieuwe server gestart. fuck de overheid, we gaan gewoon weer verder.

Piet

Internet is toch voor iedereen De grote (legale) aanbieders vragen torenhoge prijzen met weinig aanbod Men wil overal geld op verdienen Laat de mensen toch genieten voor weinig geld Brein kost ook veel geld Ga toch achter de echte boeven aan

Clen

Snap heel goed dat het niet mag.
De grote bedrijven willen meer geld verdienen.

Wat ik echter niets snap is, als die zo makkelijk geblokkeerd kan worden waarom is er dan nog steeds kinderporno te vinden op het internet…

Christiaan - Nvt

huil huil. ik doe iets illegaal en wil graag mijn ongenoegdn uiten dat het niet mag. ik hoop dat diefstal berovingen etc legaal worden. overheid doe hier iets aan.

Christiaan - Nvt

huil huil. ik doe iets illegaal en wil graag mijn ongenoegen uiten dat het niet mag. ik hoop dat diefstal berovingen etc legaal worden. overheid doe hier iets aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond